Author Topic: RRC-1258 med Alfa Spid-rotor via COM1  (Read 1954 times)

sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
RRC-1258 med Alfa Spid-rotor via COM1
« on: 2014-08-20, 11:11:00 »
Hej!

Jag försöker få igång styrningen av min Spidrotor via COM1-porten på RRC-1258.
Vad ska jag har för inställningar i RRC-1258? Har googlat men har ej hittat något svar.

Jag har gjort raka kablar med 2 till 2, 3 till 3 & 5 till 5 som visas på remoterig-sidan för Spid/Prosistel.

Är mycket tacksam för tips & hjälp.

Tack på förhand.

73 de SM6VTZ/Christian

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2403
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RRC-1258 med Alfa Spid-rotor via COM1
« Reply #1 on: 2014-08-20, 12:27:06 »
Hej

kör mode 1 eller 3 i övrigt samma inställningar som internt i Alfaspiden.

Kabeln mellan Radio-RRC com1 och alfaspiden borde väl ha 2 och 3 omkastade.

den från PC till Control-RRC kan säkert vara rak

/micke

sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: RRC-1258 med Alfa Spid-rotor via COM1
« Reply #2 on: 2014-08-20, 21:27:36 »
Hej!

Tack för svar.

Jag har nu lödat om kabeln till det du skrev & ställt in rätt i kontrollenheten & valt 1200 baud som Spid RAK/RAU har.
Tyvärr får jag det ej att fungera, men testar jag den raka medföljande seriella kabeln rakt i PC,n fungerar det UFB. (HRD Rotor)
Jag har även valt SPID-emulering i kontrollenheten & ställt in den för PC-styrning.

I båda RRC har jag valt 1200 baud & dom inställningarna Spid uppger. (1200 baud, 8 data bits & 1 stop bits)

Jag har mätt på kabeln jag lödat & den är ok, men kan det saknas några stift?
Kräver SPID fler stift än Pro Sistel som bara behöver 3st enligt skissen?

Någon som använder SPID via RRC?

Mycket tacksam för hjälp då allt ska flyttas till siten i helgen.

73 de SM6VTZ/Christian

sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: RRC-1258 med Alfa Spid-rotor via COM1
« Reply #3 on: 2014-08-20, 21:54:03 »
Hej igen!

Hittade ett schema över kontrollenheten (Rot1Prog) & det är bara dessa 3 stift som används.
Alltså ska kabeln vara ok med 3 st stift.

Får ta isär båda RRC imorgon & titta hur det ser ut i DB-9-chassikontakterna.
Är dessa känsliga? Har köpt RRC,erna begagnade & vet ej om tidigare ägare använt COM1.

73 de SM6VTZ/Christian

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2403
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RRC-1258 med Alfa Spid-rotor via COM1
« Reply #4 on: 2014-08-20, 23:07:25 »
Liten risk att RS-232 kretsarna gått sönder, vi har inte bytt mer än nån enstaka.

Tänk på att RRCerna måste vara uppkopplade mot varandra för att com1 skall föras över

/micke

sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: RRC-1258 med Alfa Spid-rotor via COM1
« Reply #5 on: 2014-08-21, 18:52:10 »
Hej!

Tänkte aldrig så långt, nu funkar det. :-)

Tack för bra support!

73 de SM6VTZ/Christian