Author Topic: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån  (Read 5008 times)

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Routern har hittills varit konfigurerad med Radio RRC som ip-adress i DMZ. Nu när jag skaffat en webbswitch behöver jag konfigurera om routern (D-Link DIR-860L) så att jag kan nå både Radio RRC och webbswitchen utifrån. Några korta råd, eller hänvisning till vad som redan finns skrivet på forumet, tar jag tacksamt emot.

73 / Göstha

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #1 on: 2014-09-03, 11:16:24 »
Du behöver konfigurera "Port Forwarding" till din WS. Finns lite olika sätta att göra det på men enklast brukar det vara att låta ett visst portnr vara öppet för åtkomst utifrån och sen vidarebefordras till den IP-adress som t.ex WSen har. Det är då också enklast att byta "Web server port" i WSen till nått unikt och annat än 80, t.ex 81 och då vidarebefordra den porten utifrån in till WSen.

Så gör t.ex så här:

1/
Byt "Web server port" i WSen till t.ex 81.

2/
Testa att du kommer åt den inifrån ditt interna nätverk genom att gå till "http://[IP-adress]:81. (Ex http://192.168.1.12:81)

3/
Sätt upp en "Port Forwarding"-regel i routern som vidarebefordrar port 81(TCP) till WSens IP-adress. (Manualens sida 69 på http://www.dlink.com/-/media/Consumer_Products/DIR/DIR%20860L/Manual/DIR_860L_RevA_Manual_EN.pdf)

4/
Testa om du kan komma åt utifrån(kan behöva kollas utifrån "på riktigt", dvs inte ange utsidans adress inifrån WSens nätverk), t.ex http://mitt.namn.com:81






Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #2 on: 2014-09-03, 13:20:29 »
Då tolkar jag dig som att Radio RRC skall stå kvar som DMZ-adress.

/ Göstha

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #3 on: 2014-09-03, 13:27:18 »
Då tolkar jag dig som att Radio RRC skall stå kvar som DMZ-adress.

/ Göstha
Enklast är väl att den gör det ja. Går ju såklart att fixa "port forwarding" på den med men är ju fler portar att hantera.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #4 on: 2014-09-03, 17:50:42 »
Tack Jan! med de föreslagna inställningarna når jag nu webbinterfacet på WS även utifrån. Men jag kan fortfarande inte se reläerna på Android-appen WebSwitch 1216H. Felmeddelande "Error: No data". Fattas det fortfarande något i routerns konfiguration?

73 / Göstha


Du behöver konfigurera "Port Forwarding" till din WS. Finns lite olika sätta att göra det på men enklast brukar det vara att låta ett visst portnr vara öppet för åtkomst utifrån och sen vidarebefordras till den IP-adress som t.ex WSen har. Det är då också enklast att byta "Web server port" i WSen till nått unikt och annat än 80, t.ex 81 och då vidarebefordra den porten utifrån in till WSen.

Så gör t.ex så här:

1/
Byt "Web server port" i WSen till t.ex 81.

2/
Testa att du kommer åt den inifrån ditt interna nätverk genom att gå till "http://[IP-adress]:81. (Ex http://192.168.1.12:81)

3/
Sätt upp en "Port Forwarding"-regel i routern som vidarebefordrar port 81(TCP) till WSens IP-adress. (Manualens sida 69 på http://www.dlink.com/-/media/Consumer_Products/DIR/DIR%20860L/Manual/DIR_860L_RevA_Manual_EN.pdf)

4/
Testa om du kan komma åt utifrån(kan behöva kollas utifrån "på riktigt", dvs inte ange utsidans adress inifrån WSens nätverk), t.ex http://mitt.namn.com:81

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #5 on: 2014-09-03, 20:41:18 »
Fordras egentligen bara två eller tre saker:

1/
Att du anger samma adress och port som du använder när du surfar till den utifrån.

2/
Att du har namngett reläerna.

3/
Att du har angett rätt användarnamn och lösenord, om sådant används.

för att det ska fungera.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #6 on: 2014-09-03, 22:05:27 »
Hej igen Jan!

1/ Det gör jag
2/ Det har jag gjort
3/ Jag kör utan namn och lösenord än så länge

... och jag får alltså inte upp någon info från reläerna i appen. Däremot når jag som sagt webbinterfacet via nallens browser (Wi-Fi avstängt i båda fallen).

Jag har lämnat UDP-fältet tomt på routern, eftersom portnumret avser TCP.

Hälsningar / Göstha

P.S. Uppdaterade precis FW till ver 4.5, men det gjorde ingen skillnad.
« Last Edit: 2014-09-03, 22:15:13 by SM5DXU »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #7 on: 2014-09-04, 08:07:56 »
Hej,

Kan du PMa eller maila mig adressen till din WS så kan vi kolla på det härifrån?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #8 on: 2014-09-04, 10:07:25 »
Mest troligt var felet det att namnen på "Digital input 1" och "Digital input 2" hade blivit korrupta för nu funkar det bra från Windows Phone-appen i alla fall efter att jag har fixat till dem. (Har inte tillgång till en Android-telefon just nu för att testa)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #9 on: 2014-09-04, 11:00:28 »
Hej, tack för hjälpen!

Jag såg att det stod skräp i dom fälten men insåg inte att det var fel.

Funktionen "Only one relay on simultaneously" funkar i webbinterfacet men däremot inte i Android-appen. Nu har jag satt alla i läge on fast det inte borde ha gått.

Dags för en ny insats  :)

73 / Göstha

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #10 on: 2014-09-04, 11:04:07 »
Funktionen "Only one relay on simultaneously" funkar i webbinterfacet men däremot inte i Android-appen. Nu har jag satt alla i läge on fast det inte borde ha gått.
Det stämmer att det inte funkar i Apparna. Det är något som vi inte har kunnat få till (ännu iaf).
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Vill kunna nå även webbswitchens webbinterface utifrån
« Reply #11 on: 2014-09-04, 12:15:13 »
Tack Jan!

Nu slår jag av strömmen till utrustningen. Skicka ett SMS om du vill testa något.

73 / Göstha