Author Topic: Läsa och styra via HTTP  (Read 5142 times)

Örjan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Läsa och styra via HTTP
« on: 2014-09-30, 22:39:34 »
Hej!
Försöker läsa status på reläutgångar via HTTP, men misslyckas då jag skickar strängen via VB i excel. Samma sträng fungerar fint via webläsaren. Andra funktioner som att läsa temperatur eller sätta reläutgångar fungerar, men just status på reläutgångarna genererar ett fel "Servern returnerade ett ogiltigt eller okänt svar". Vad kan vara orsaken?

Använder nedanstående kod:
Dim WinHttpReq As WinHttp.WinHttpRequest
Dim WEBs As String
Private Sub CommandButton1_Click()
WEBs = "http://192.168.1.236/relaystate/get2/1$2$"
Set WinHttpReq = New WinHttpRequest
WinHttpReq.Open "get", WEBs, False
WinHttpReq.Send
TextBox1.Text = WinHttpReq.ResponseText

Byter jag ut "relaystate" ovan mot "temperature" fungerar det och jag får tillbaka temperaturvärdena. Båda varianterna fungerar i web-läsaren


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #1 on: 2014-10-01, 10:57:39 »
Du har stött på en bugg i svaret från Webswitchen. Det saknas en HTTP-header, något som tydligen webbläsaren struntar i men som "WinHttp.WinHttpRequest" inte gillar. Det kommer snart en ny version där det är fixat!

(För övrigt intressant att du har använt "relaystate/get2" som inte fanns med i dokumentationen på sidan: http://www.webswitch.se/wp/?page_id=342  8) )
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Örjan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #2 on: 2014-10-01, 16:59:25 »
Tack för ett snabbt svar!!

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #3 on: 2014-10-02, 08:36:19 »
Tack för ett snabbt svar!!
Använder du HOME- eller HAM-versionen?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Örjan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #4 on: 2014-10-04, 20:08:49 »
Jag använder HOME-versionen och nu fungerar det.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #5 on: 2014-10-06, 10:06:41 »
Jag använder HOME-versionen och nu fungerar det.
Finemang!
Always include type of hard/software and version when asking for support.

xrmagnus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #6 on: 2015-01-15, 19:35:18 »
Finns det något comando för att läsa av max/min värdena av temperaturerna??

/temperatur/get2/*****   ??

/Magnus

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #7 on: 2015-01-15, 19:55:31 »
Finns det något comando för att läsa av max/min värdena av temperaturerna??

/temperatur/get2/*****   ??

/Magnus
Nej, inte i dagsläget. Adderar det till listan för tänkbara ändringar  8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #8 on: 2015-03-03, 16:49:50 »
Finns det något comando för att läsa av max/min värdena av temperaturerna??

/temperatur/get2/*****   ??

/Magnus
Testa gärna denna:
1216H_WebSwitch-CRC-NEW_Home_v4.17_2015-03-03.zip

Bruk:

.../temperature/get/[nr]|[namn]/max
.../temperature/get/[nr]|[namn]/min

t.ex:

.../temperature/get/2/max
.../temperature/get/Innetemp/min


Always include type of hard/software and version when asking for support.

xrmagnus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #9 on: 2015-03-10, 10:01:45 »
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #10 on: 2015-03-10, 10:06:15 »
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)
Reset kan du ju göra med en url som ser ut så här:

http://[adress]/restart.htm

Du får ju såklart inte ett vanligt "fjärrstyrningssvar", men det funkar dock  8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

xrmagnus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #11 on: 2015-03-10, 17:28:12 »
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)
Reset kan du ju göra med en url som ser ut så här:

http://[adress]/restart.htm

Du får ju såklart inte ett vanligt "fjärrstyrningssvar", men det funkar dock  8)


Jag menade en reset av max/min inte omstart av webswitchen...   :-\

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #12 on: 2015-03-10, 18:23:57 »
Jag menade en reset av max/min inte omstart av webswitchen...   :-\
Knepigt med svengelskan! Nollställning hade varit ett ord som hade gjort att jag inte blandade ihop det ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

torparn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #13 on: 2015-07-23, 23:40:29 »
Ser att det finns mycket som jag inte tagit del av.
Det bara finkar ju.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Läsa och styra via HTTP
« Reply #14 on: 2015-09-17, 14:50:27 »
Tackar det fungerar fint.

Kan man få upp tidpunkten för Last reset: så hadde det varit bra.

Gärna funktionen att reset från en url vore bra

Tack!! 8)
Ett tag sen detta var på tapeten! Finns dock nu till slut en beta-version med stöd för detta om du vill testa!
Always include type of hard/software and version when asking for support.