Author Topic: Dubbla RRC i samma LAN  (Read 2256 times)

SM5KFL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Dubbla RRC i samma LAN
« on: 2010-07-08, 18:43:36 »
Hej

Idag kör jag med en uppsättning RRC:n (gamla modellen) med en IC-706.
Nu ska jag även fjärrstyra IC-2820, med nyinköpt MkII-RRC.

Blir det problem med udp-portar, eller annar elände?

Vad göra?
(har bytt IP, nya control har 192.168.229 o radiodel har 192.168.230, så inte de kolliderar iallafall)

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2495
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Dubbla RRC i samma LAN
« Reply #1 on: 2010-07-08, 18:49:54 »
Hej
Om du har dem på samma LAN så spelar det ingen roll. Men om du placerar två radio-RRC:er bakom samma router på ett remote QTH.t
då måste samtliga portarnas nummer ändras så att att dom inte krockar, du måste ju portforwardera varje port var för sig till respektive burk

73 de mikael

SM5KFL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Dubbla RRC i samma LAN
« Reply #2 on: 2010-12-23, 21:32:37 »
Rapport från mig..

Allt fungerar ok med 'dubbla' RRC:n, och även via en AC-länk (Homeplug) mellan lgh
och vind, där gemensamma nämnare är El-kabeln.

-73 SM5KFL