Author Topic: 857D YAPP = Yet Another Power Problem  (Read 2368 times)

sm2sxa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
857D YAPP = Yet Another Power Problem
« on: 2014-10-06, 19:31:24 »
Hi,

I´m trying to use RRC MKII with latest firmware to remote my 857D.

Connection from control unit via WiFi to an Android tablet with WAN.
Radio unit cabled to ISP via router.
Port forwarding and DynDNS seems to work OK.

Power to RRC:s is from separate wallwarts supplying ~16V with load.
Power to rig is separate Samlex 20A supply.

Both RRC:s boot up and after some seconds both get a steady green led on the front panel.

When i press the power button on the remote front panel:
- Yellow led lits at RJ45 connector on both RRC:s
- Power relay in rig klicks on and after less than 1 sec off.
- Display flashes backligt and goes black again.
- The yellow leds go black after some second.

This can be repeated many times, so nothing "hangs".
I can not see that the RRC resets, because the green leds stay lit.

If i connect the front to the rig it works as expected.

Tips?

73 de -SXA


sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2569
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: 857D YAPP = Yet Another Power Problem
« Reply #1 on: 2014-10-06, 21:40:39 »
Det troliga är väl att inte plattan släpper igenom alla portar som den skall, Om du kör allt på samma LAN funkar det då ? Det går ju att se på statussidan i respektive RRC om den ser ut att vara missnöjd med nått. Man kan ju enkelt kolla om en RRC resettat genom att titta på uptime. Men om du har separat PS till RadioRRCn så skall inte det hända.

/micke


sm2sxa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: 857D YAPP = Yet Another Power Problem
« Reply #2 on: 2014-10-07, 19:47:51 »
Ska kolla då jag kommer hem från SM0.
Blir ganska sporadisk åtkomst till grejerna då man är på resande fot flera dagar i veckan...... Men det är ju därför jag skaffat remote-möjlighet. ;-)

sm2sxa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: 857D YAPP = Yet Another Power Problem
« Reply #3 on: 2014-10-09, 22:19:10 »
Nu får man skämmas.  :-[

Jag hade själv slarvat med inställningarna på 2 ställen.
Dels fel program mode och dels fel COM0 baudrate.
Med rätt inställningar så funkar det KLOCKRENT!  ;D

Nu följer montering av fronten i reseformat och transport av riggen till sommarstugan.

Ska bli ett sant nöje.

73 de SM2SXA /Urban

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2569
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: 857D YAPP = Yet Another Power Problem
« Reply #4 on: 2014-10-09, 22:47:34 »
Ja man borde kanske fundera på en version som gör alla inställningar själv, Hi. Eller kanske ett PC program som fungerar som wizard och ställer frågor om relevanta saker och sen skickar inställningarna till burkarna.

Lycka till

Micke