Author Topic: Data Abort på Radio RRC  (Read 2445 times)

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Data Abort på Radio RRC
« on: 2014-11-20, 21:51:58 »
Ofta när jag går in och kollar ser jag ett sparat felmeddelande.
Just nu är det Data Abort at 0x00050340, called by 0x0000a460.

Eftersom utrustningen fungerar, är jag inte särskilt orolig utan bara nyfiken på vad det kan bero på.

Info:

Name               Value
Company          Microbit
Product            1258
PID                   4
Version             7
HW                   8
Software          2.80
Bootloader       1.10
Compiler           4.6.2
Build                 Aug 14 2014 10:31:10
.
.
Serial number  5971

/ Göstha

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Data Abort på Radio RRC
« Reply #1 on: 2014-11-21, 10:06:43 »
Ja se det där är ett märkligt fel, för de adresser som anges i felmeddelandet visar på att programmet har kört kod som hör till det meny-system som man kan se via COM1 och såvida du inte har grejat på i de menyerna så är det nästintill obegripligt varför programmet skulle ha kört den koden. Enda jag kunde tänka mig är om nått är anslutet till COM1 som "kör menyer" orsakat av nått seriedata som inkommer på den porten. En annan väg att komma åt de menyerna är via Telnet. Annars vet jag inte hur det är möjligt som sagt.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Data Abort på Radio RRC
« Reply #2 on: 2014-11-21, 11:45:08 »
Ingenting är och har varit anslutet till COM1. Enligt vad jag nyss läst i en annan tråd kan man inte göra total reset på en RRC. Har du någon annan idé?

73 / Göstha

PS. Jag har WiFi-adaptern ansluten men inte aktiv. Kan den ställa till med nåt?
« Last Edit: 2014-11-21, 11:48:08 by SM5DXU »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Data Abort på Radio RRC
« Reply #3 on: 2014-11-21, 13:01:11 »
Med "knapp-återställning" så återställs aktuell profils data. Profilerna blir dock kvar. (Bra att du tog upp ämnet, vi ska ändra så att även de töms)

WiFi borde inte ha nått med saken att göra.

Vilken port har Telnet och finns det åtkomst till den porten utifrån Internet? Har du lösenord på RRCns hemsida? Tänker så inte nått ansluter till Telnet från Internet.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Data Abort på Radio RRC
« Reply #4 on: 2014-11-21, 13:47:13 »
Telnet använder port 23, och den porten kan man (du) nå utifrån eftersom RRCn definierats i routerns DMZ. När du nämner saken undrar jag om jag inte vid ett tillfälle råkade koppla upp mig via telnet, när jag egentligen var ute efter att "telnetta" routern. Anledningen har jag glömt.

Jag har inte satt upp något lösenord på RRCns hemsida än.

/ Göstha

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Data Abort på Radio RRC
« Reply #5 on: 2014-11-21, 14:39:37 »
Rekommenderar då att du åtminstone sätter lösenord(+användare) på hemsidan, för det lösenordet används även av Telnet. Ännu bättre om du även byter Telnet-porten till nått annat "icke-standard".
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Data Abort på Radio RRC
« Reply #6 on: 2014-11-21, 16:53:47 »
Tack för svaret Jan! Det ska jag snarast göra.
Trevlig helg! / Göstha