Author Topic: AS1268  (Read 2952 times)

OH3YG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
AS1268
« on: 2014-11-23, 16:21:11 »
Hej,
I have a problem with my AS1268. When I running on low power (20w rf) it works and I can select relays what I want but when I put more power, also another ralays go on same time?
Have someone  (Mikael Styrefors) any idea for repair it.

73
Harri
OH3YG

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2523
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: AS1268
« Reply #1 on: 2014-11-23, 16:49:44 »
Looks very strange. The relay are controlled direct from the CPU via a Transistor, so there is nothing to repair. Is this happen when you use manual control or automatic ? Do the web GUI indicate that more than one relay is active ? What firmware version are you using ?


73 de mike

OH3YG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: AS1268
« Reply #2 on: 2014-11-23, 18:52:29 »
Thanks Mike for the fast reply. It is AS-1289 and the firmware 2014-04-02.  I have used it manual control. The web GUI indicate that one relay is active  but the leds of relays in the box are lighting and the relays go on.
If I use over 100w power so every relays  and leds go on???
I have checked a voltage on the relays transistor gate and the voltage (3-4v) was the one transistor only, ok. But....?
73
Harri
oh3yg

ag7c - Pete

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • Email
Re: AS1268
« Reply #3 on: 2014-11-23, 19:31:22 »
Harri,
Check my posting -- AS-1289 RF noise heard on receiver --
Perhaps the grounding will help your AS-1289 TX problem also.

73
Pete

OH3YG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: AS1268
« Reply #4 on: 2014-11-23, 20:56:32 »
Hi Pete, I will check your post. Thank you
73
Harri

OH3YG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: AS1268
« Reply #5 on: 2014-11-26, 09:42:53 »
Sorry Pete, it didnt help me. QSX
73
Harri

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2523
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: AS1268
« Reply #6 on: 2014-11-26, 09:47:42 »
Hi

You did not say if it has been so all the time or if has happen after some time ? I saw you have bought it 6 month ago.  I guess you have to send it to us for repair, there is nothing which can be repaired other than replacing the whole control board

73 Mike

OH3YG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: AS1268
« Reply #7 on: 2014-12-05, 08:51:51 »
Hi Mike,
It has happen when I checked my linear amplifier on this autumn.
I use a band decoder on this moment, so no need to repair.
73
Harri

ps. of course you can send the control board for me if you want hi..