Author Topic: Problem vid uppkoppling mot TS-480  (Read 1511 times)

SM2RHL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Problem vid uppkoppling mot TS-480
« on: 2015-01-01, 10:49:31 »
Jag har problem att få kontakt mellan radio och manöverpanel på min Kenwood TS-480.

Jag ska börja med att säga att jag är ingen närverksexpert  :)

Läge/förutsättningar just nu:
-Kenwood TS-480 och RRC 1258MkII
-Kör lokalt i mitt eget LAN än så länge.
-Via 3st switchar bakom/på insidan om min Netgear Router.
-På utsidan min Router sitter det en VoIP modem för IP-telefoni, Linksys SPA 2102, leverantör är Bredbandsbolaget.

Vad händer då:
Trycker på ON på manöverpanenen för TS-480, manöverpanelen lyser upp och stannar i läge "HELLO"
och är låst. Det går inte stänga av/trycka OFF heller.
Vill man stänga ner måste man göra det via Radio RRC websidan-Status och knappen Disc.

Pinga/surfa in mot burkarna funkar fint via LANet.

Provat köra burkarna direkt mellan varandra via en egen swith (eget nätverk) men med samma resultat (om man nu kan göra så)?

Provat ändra portar osv. ett otal gånger, vad gör jag för fel, vad har jag förbisett?
Hur svårt kan den va :)
Kört tidigare med RRC 1258MkI och ICOM-706 både lokalt och externt för många år sedan och det gick bara fint :)

Hoppas på lite tips, håller på att ledsna  :(


sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2468
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Problem vid uppkoppling mot TS-480
« Reply #1 on: 2015-01-01, 11:46:34 »
maila exported settings files( html) från bägge burkarna. Kolla att du satt dom röda strapsen rätt, dom behövs endast för att micen skall funka men kan kortsluta seriekanalen om dom sitter fel

/micke