Author Topic: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.  (Read 4683 times)

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« on: 2015-01-04, 12:23:43 »
Hej!

Som rubriken antyder, har jag försökt konfigurera min Mk I kontrollenhet för att ansluta en KX3 som frontpanel till en K3.
After att ha ändrat i menyn "Radio Settings" och startat om burken, kom den aldrig tillbaka igen.
Jag får ingen kontakt med administratörsgränssnittet (som jag inte ändrade något i).
Jag har gjort en factory reset, men får fortfarande ingen kontakt på defaultadressen (192.168.0.227).
Jag har försökt med Setup manager, men får ingen kontakt den vägen heller. (Lite svårt att veta om jag bär mig rätt åt, hittar ingen bruksanvisning för Setup Manager och vet inte om USB-kabeln jag hittade i gömmorna är kosher.)

Har någon några tips om vad jag ska prova härnäst?

73,
Jonas/SM5PHU

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #1 on: 2015-01-04, 13:29:51 »
Försök först med Setup Manager och USB-kabeln, utan att ansluta vare sig nätverkskabel eller 12 V.

/ Göstha

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #2 on: 2015-01-04, 14:31:47 »
Tack för förslaget, men det funkar inte.

Datorn reagerar inte över huvud taget när jag pluggar in USB-kabeln.
Ingenting syns i Device Manager, och Setup Manager säger "Device disconnected".
Det spelar ingen roll om DC-matningen är ansluten till RRC eller inte.

73,
Jonas/SM5PHU

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2492
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #3 on: 2015-01-04, 15:28:25 »
Hej

det är inte säkert att dom äldsta kan drivas från USB, dessutom måste dom ju ha en uppdaterad firmware för att USB skall funka överhuvudtaget, men det kanske du har. Har du en av de senaste programversionerna i den och den senaste Setupmanagern då kan du ju leta efter RRCn över LANet från SetupManagern. Som sista alternativ är ju att ansluta ett vanligt terminalprog till COM1 inställd på 38400, 8 bitar, 1 stopbit, ingen par och ingen handskakning och se om det kommer ut nått där

/micke

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #4 on: 2015-01-04, 17:16:34 »
Hej!

Det funkar inte heller. PuTTY vägrar att ens öppna en session, vet inte om det beror på min Prolific USB/RS232-adapter eller på RRC. (Jag har inte tillgång till någon PC med äkta serieport på.)

Firmware på RRC är 2.81.

73
Jonas/SM5PHU

« Last Edit: 2015-01-04, 17:18:12 by SM5PHU »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #5 on: 2015-01-04, 19:01:22 »
RRCn kan inte påverka en serieport i datorn på det sättet så det måste bero på nått krångel i PCn.

Jan
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #6 on: 2015-01-04, 21:52:04 »
OK, mina eventuella PC-problem kanske vi kan lämna därhän.
(Jag har en trasig diskmaskin och en trasig bil också, om någon är intresserad.)

Nu har jag efter bästa förmåga provat med Minicom på en Linux-maskin också; får fortfarande ingen kontakt med serieporten på RRC.

Fler förslag?  :)

73,
Jonas/SM5PHU

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #7 on: 2015-01-05, 06:53:00 »
Med "ingen kontakt" antar jag att du menar att inget skrivs ut i terminalprogrammet? Inte ens när du spänningssätter RRCn? För om inget syns då och du har dessutom testat "factory-reset" mha resetknappen då är det nått allvarligare fel på RRCn, vad är dock inte lätt att gissa.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sg3p

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #8 on: 2015-01-05, 15:46:18 »
Nu har Jonas och jag kikat på serieporten. Följande kommer ut och rullar på skärmen oavbrutet:

==========================================
** 1285/1258 Bootloader V1.5            **
** Booting application                  **
==========================================
** Press capital x for xmodem apploader **
==========================================
Common Network settings: 0
setup load error
Company   : Microbit
Product   : 1258
Version   : 2
HW        : 3
Software  : 2.81
Bootloader: <= 1.7
Compiler  : 4.6.2
Build     : Nov  4 2014 14:39:14
ROM/RAM   : 471460/41968
ethRAM    : 2944 (max 3kB)
USBRAM    : 15348 (max 16kB)
BatteryRAM: 4
ResetSrc  : 4 [3]
Uptime    : 0 Days, 0 Hours, 0 Mins, 0 Secs
=========================
HW-device     = 1
CW-pot        = 682
Debug level   = 0
Control panel = 1
Program mode  = 14 - Elecraft K3 twin
PID           = 0
Setup length  = 1264
=========================
enable       : 1
speedWpm     : 0
iambic       : 1
paddleReverse: 0
weight       : 30
sideToneHz   : 800
sideToneDb   : 20
lfDelayMs    : 0
keyDelayMs   : 50
codec = WM8510
silDetSet: 0 90
audio = BOTH_OPEN
duplex: New Audiocoding 102 (8 KHz)
Wi-Fi not inited, normal init
p

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2492
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #9 on: 2015-01-05, 17:18:45 »
ja då är det ju nått som får den att resetta hela tiden, svårt att säga vad ? Ni får väl skicka upp den så får vi kika i såfall

/micke

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #10 on: 2015-01-07, 11:08:34 »
En grej att testa vore att medan terminalprogrammet är igång starta upp RRCn med resetknappen intryckt i 20-30 sek. Ska ju då synas om den lyckas göra "factory reset" på setup-datat.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #11 on: 2015-01-10, 01:54:00 »
Hej!

Nu har jag provat det också:

==========================================
** 1285/1258 Bootloader V1.5            **
** Booting application                  **
==========================================
** Press capital x for xmodem apploader **
==========================================
Common Network settings: 0
setup load error
Clearing all settings data and sets default values!

setDefaults: Clearing data...Setting defaults......SavingCommon WiFi Settings saved, crc 15007
...Saved

Efter att jag släpper reset-knappen går den tillbaka till att cykliskt scrolla ut samma utskrift som tidigare.

73,
Jonas/SM5PHU

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #12 on: 2015-01-10, 06:47:05 »
Ok, då vet vi att även med ominitierade inställningar så skiter de sig. Låter som det som återstår är nått hårdvaru-relaterat som får det att bli så. Antar att du har tagit lös alla andra kablar när du försöker få igång den?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5PHU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Silverburk död när jag provade KX3 - K3 remote.
« Reply #13 on: 2015-01-10, 12:03:25 »
Jo, inga andra kablar anslutna, endast DC-matning och RS-232.

73,
Jonas/SM5PHU