Author Topic: Serial settings i RRC för Com1 och Com2?  (Read 2286 times)

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 83
    • View Profile
    • Email
Serial settings i RRC för Com1 och Com2?
« on: 2010-07-24, 15:10:37 »
Hej!

Jag försöker få COM2 till rotorstyrning, men det fungerar inte nu.
Har en ProSis rotor (9600,8,N,1). Hur ställer jag parametrarna?
Jag använder N1MM logger som sw och allt fungerar direkt (ej internet).

Har inte testat CI-V interfacet på Com1 kanalen ännu, saknar en hane-hane sladd.
Annars går allt fb/ Stig -7BKZ

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Serial settings i RRC för Com1 och Com2?
« Reply #1 on: 2010-07-25, 19:01:38 »
Hej

Jag har beskrivit på hemsidan hur inställningarna skall vara, det är ju bara att flytta över dem till COM2 om man vill använda den, kablarna skall ju vara "raka" inte som på ritningen för COM1.

jag har inte provat med N1MMs rotor kontroll , kör själv HamRadioDeLuxe Rotor kontroll och det funkar bra

http://www.remoterig.com/en/prosistel.htm

73 de mikael

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 83
    • View Profile
    • Email
Re: Serial settings i RRC för Com1 och Com2?
« Reply #2 on: 2010-07-25, 21:38:22 »
Tack, jag testar.
Återkommer med resultatet.

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 83
    • View Profile
    • Email
Re: Serial settings i RRC för Com1 och Com2?
« Reply #3 on: 2010-07-26, 15:11:58 »
Resultat;

Nu fungerar rotorn OK i Com1 med "Nollmodemkabel" på radiosidan, men går inte i Com2 med samma inställningar, jag har även försökt med "Vanlig" kabel här också.

Jag har också försökt köra CI-V över Com2, men går inte.

Några idéer?

/Stig -BKZ

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Serial settings i RRC för Com1 och Com2?
« Reply #4 on: 2010-07-26, 15:26:56 »
det finns ju ett känt problem med COM2 som några av de tidiga MKII burkarna har se

http://www.remoterig.com/en/mod_1_com_2.htm

det är lätt att fixa, jag skickade ett mail till de berörde då. Nått annat problem med com2 har inte förekommit.

73 de mikael