Author Topic: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer  (Read 3275 times)

kampen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« on: 2015-01-14, 15:54:11 »
Hej !
När jag med Iphone-appen går via webswitch's DNS-tjänst så kan jag läsa temperatur och relä-status, men det går inte att ställa om reläerna. Det funkar utmärkt om jag går direkt på min IP-adress.
Något tips?
mvh
kampen

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #1 on: 2015-01-14, 17:18:57 »
Nej, det låter minst sagt konstigt. Har appen väl fått tag på Webswitchens IP-adress och du t.ex kan av temparna så borde det även gå att ställa om reläerna. Hmm.. Såvida det inte har råkat bli så det funkar om du inte har namngett reläna... Har du namngett dem?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

kampen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #2 on: 2015-01-14, 20:45:57 »
Ja, reläerna är namngivna och det går att se deras status. Jag kan dra knappen i appen, men reläet ändras inte och när jag gör reload så går knappen tillbaka. Som sagt så funkar det utmärkt om jag inte går via DNS-tjänsten. Kan det ha något med lösenord att göra?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #3 on: 2015-01-15, 08:29:20 »
Märkligt! Skulle vi kunna gå tillgång till din WS för att kolla på det härifrån? PMa/maila login-info i så fall.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #4 on: 2015-01-15, 11:11:31 »
Hej igen,

Det funkar utmärkt att manövrera reläerna härifrån. Det enda skälet jag kan tänka mig som får det att bli som du beskriver det är om du har två olika "snabbval" sparat i appen, ett med IP-adress där användarnamn+lösenord är ok och ett annat med DDNS-adressen där användarnamn och/eller lösenord är inte ok.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

kampen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #5 on: 2015-01-15, 12:35:50 »
Hej !
Mitt enda interface mellan appen och webswitchen är DDNS-tjänsten. Jag kommer uppenbarligen åt webswitchen via DDNS-tjänsten eftersom jag kan läsa status och temperatur.
Jag får försöka att göra om allt och se om det funkar bättre då.
Kan det ställa till problem att jag har samma user och password på view och view+save?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #6 on: 2015-01-15, 14:05:37 »
Vad menar du med "interface"?

Vi testade med en iPhone(simulator) och det fungerade som sagt helt normalt och då körde vi ju mot din WS med den konfig som den har. Det är dock inte nödvändigt att ha programmerat både view och view-save då view+save har högre prioritet. Men ska som sagt inte spela någon roll.

Vilken modell av iPhone och iOS har du?

Always include type of hard/software and version when asking for support.

kampen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #7 on: 2015-01-15, 15:38:15 »

Efter div experimenterande är problemet löst. Jag hade missförstått vilken user och password som ska stå i settings i appen. Jag hade fyllt i user och password från Dynamic DNS settings i webswitchen. Lite underligt att jag kunde läsa status överhuvud taget. Vad ska man ha user och password från DNS settings till ?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Dynamisk DNS - problem att ställa om reläer
« Reply #8 on: 2015-01-15, 15:49:20 »
Aha, OK! Ja se det förklarar ju saken! Att det går att läsa status från appen beror på att det just bara läsa man kan. När man surfar till t.ex relä-sidan så är den spärrad om view+save är satta pga att det ju även är möjligt att ställa/påverka reläerna där.

Username+password för DDNS finns med för att man måste ställa in dem manuellt ifall man använder dyndns.org:s tjänst, vilket man slipper med vår DDNS-tjänst.
Always include type of hard/software and version when asking for support.