Author Topic: TS-590 TWIN  (Read 1734 times)

KAZUYA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
TS-590 TWIN
« on: 2015-02-17, 01:05:37 »
Hello

I am useing TS-480 & RRC-1258MK2. It's working very well. I will chenge my rig to TS-590(G).
IS RRC-1258MK2 Twin Mode work with TS-590(G) like TS-590(S) ?  (G)=new type
Please advice.

Kazuya / JG1TSG

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2485
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TS-590 TWIN
« Reply #1 on: 2015-02-17, 08:14:52 »
We have no TS-590G rigs to test with, but I have heard that they have changed the protocol so it will probably not work 100% with the G models

73 de mike

KAZUYA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: TS-590 TWIN
« Reply #2 on: 2015-02-17, 11:09:47 »
Thank you for the quick reply Mike san.

I do not understand about protocols. But I have found that there are some difference
in PC commands. ( I think these are not so imporatant commands).

sm0mdg

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 36
    • View Profile
Re: TS-590 TWIN
« Reply #3 on: 2015-02-18, 08:21:17 »
This could also apply to the TS-590S firmware upgrade that was release in January. Has anyone tried this upgrade with Remoterig yet?

The upgrade is supposed to bring several of the "G" functions to the TS-590S.

73 de Björn
SM0MDG
SE0X

DF1NP

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: TS-590 TWIN
« Reply #4 on: 2015-02-18, 18:37:26 »
Hi,

I upgraded my both TS-590S to vers. 2.0 succesfully. It is still working.

KAZUYA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: TS-590 TWIN
« Reply #5 on: 2015-02-19, 08:37:42 »
It is a good news!

Possibly TS-590 Twin mode is working with TS-590(G) without some command.

Under the new firmware , The ALC meter is not working at control site (not Radio site) ?

Thank you very much for the report.

Kazuya / JG1TSG