Author Topic: Riggen är "död"  (Read 4417 times)

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Riggen är "död"
« on: 2015-04-08, 15:44:58 »
Kan inte starta riggen!
Rigg: FT-857A
op: 3 på remote QTH
Bredbandsbolaget hemma (100Mbit)

Läget just nu:
1/ Led grön fast sken på panelen fram
2/ grön Led bak också fast sken

Trycker på "Start"
1/ En svag, kort ton hörs
2/ Gul led lyser c:a 1-2 sek
3/ Grön Led på baksidan blinkar snabbt ett par gånger
Inget mera händer.

Har gjort "Reset". Hjälper inte.
Bryter strömmen . Hjälper inte

Vad mer kan jag göra?

//Bengt/CFF

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Riggen är "död"
« Reply #1 on: 2015-04-08, 16:05:07 »
Hej

titta på statussidan i respektive burk, där framgår det förmodligen vad som  är problemet.

73 de micke


SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Riggen är "död"
« Reply #2 on: 2015-04-14, 11:09:21 »

Kontrollpanelen är ansluten till min router.
 Om jag söker kontakt med "panelen" via adressen 192.168.1.227 får jag svar " Servern svarar inte"
Vad gör jag för fel?

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Riggen är "död"
« Reply #3 on: 2015-04-14, 15:29:46 »
om PWR LED lyser fast då är ju RRCn nöjd med tillvaron. Får du inte kontakt med den så är det sannolikt fel IP address du använder.
Du kan ju ansluta med USB-kabeln och köra Microbit Setup Manager, där kan du ju kolla vilken ip-adress den har och byta om det är aktuellt.

/micke

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Riggen är "död"
« Reply #4 on: 2015-04-17, 12:16:49 »
Ändrat IP adress till det rätta och får status:

Name   Value
Control panel   OFF
Radio   OFF
Connection status   Disconnected
SIP status   Idle
Last SIP error   None
RTP/UDP audio status   Disconnected
UDP cmd status   Disconnected
SIP command timeout   0
Rx Jitter buffer size   4
Rx Jitter delay   3
Dual Rx   0
SIP Out port   13000
SIP In port   13000
Audio Out port   13001
Audio In port   13001
Command Out port   13002
Command In port   13002
External SIP In port   13000
External Audio In port   13001
External Cmd In port   13002
Other party   2.71.198.121
Input 0   High
Input 1   High
Input 2   High
Output 0   Low
Output 1   Low
Output 2   Low
DNS status   OK, g8saleqr.ddns.remoterig.com = 2.71.198.121
Active profile   Default
PTT status   OFF
Common network settings   No

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Riggen är "död"
« Reply #5 on: 2015-04-17, 13:52:40 »
Det ser ju helt normalt ut. Vad händer när du trycker på connect knappen på statussidan ?

73 de micke

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Riggen är "död"
« Reply #6 on: 2015-04-18, 18:48:16 »
Om du menar knappen på 857:an, så händer bara att gul led lyser ett par sekunder.
På statussidan händer ingenting.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Riggen är "död"
« Reply #7 on: 2015-04-19, 18:06:45 »
Hej

tänkte mer på RRCn, Gul LED på AUX/MIC kontakten skall ju tändas, händer inget med den har du nog kabelfel eller nått fel på röda strapparna, förutsatt att rätt programmode är inställd, börjar den blinka så är det sannolikt fel inställd SIP contact eller fel portnummer på SIP etc.

/micke

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Riggen är "död"
« Reply #8 on: 2015-04-19, 23:16:12 »
Gul LED på RRC lyser ett par sekunder, när jag försöker starta systemet, dvs. hela riggen, om jag trycker på startknappen på 857'an.
När du skriver "trycka på connect knappen på statussidan", fattar jag det som att trycka på startknappen på 857.
Starpparna kan ju inte vara fel. Jag köpte det färdigstrappat från dig.

//Bengt

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Riggen är "död"
« Reply #9 on: 2015-04-20, 09:20:45 »
Jag kan prova från kalix i morgon när jag kommer hem, om du mailar uppgifterna. Men om du inte ändrat nått och det bara slutat funka så är det ju troligast att operatören ändrat nått. Jag antar att du provat starta om routrar od.

/micke

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Riggen är "död"
« Reply #10 on: 2015-04-20, 17:39:59 »
Hej,
Jag har inte ändrat något. Jag kan för litet om systemet för att våga mig på sådant.
Vilka uppgifter vill du ha?

//Bengt

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Riggen är "död"
« Reply #11 on: 2015-04-22, 16:02:40 »
Läget är följande:
* Nätaggregat fixat och installerat. Alla spänningar OK.
* 857 har spänning
* kopplade in 857:ans kontrollpanel direkt till 857 radiodel och kollade att allt fungerar med den korta original kabeln
* Lyssnade med glädje på HF trafiken.
* Bytte kabeln mellan RRC och 857 radiodel mot den som tagits med hemifrån.
* Den utbytta kabeln sattes mellan RRC control och 857 kontrollpanel i hemmet.
* Testade att starta.
* Samma som tidigare:Gul led lyser 2-3 sekunder. Ingen kontakt.
* Vad kan nästa steg vara? Börjar misströsta!

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Riggen är "död"
« Reply #12 on: 2015-04-22, 16:13:31 »
När jag kopplar upp härifrån så der det fortfarande ut som om radion inte har någon spänning. Den reagerar inte på tillslagsförsöket.
Du får väl skicka upp RRCer och kablar om du inte har några andra ideer, Det kan ju finnas nått samband mellan att nätaggregat gått sönder och dessa problem

73 de micke

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Riggen är "död"
« Reply #13 on: 2015-04-23, 09:42:32 »
Fundering:
Om riggen startar OK, när jag kopplar ihop kontrolldelen och radiodelen, med den korta originalkabeln, fungerar allt som det ska, dvs. riggen startar. Det tolkar jag som att tillslagsförsöket lyckats.
Samma signal skall ju komma från RRC för att det det skall lyckas. Startar inte riggen kommer väl tillslagssignalen inte fram till riggen? Eller tänker jag fel?

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2466
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Riggen är "död"
« Reply #14 on: 2015-04-23, 10:21:12 »
Jo, det är rätt tänkt, det kan också vara så att den går igång, men om inte data kommunikationen med RRC kommer ingång omedelbart så slår den av själv igen.

/micke