Author Topic: DDNS för webswitch nere, men inte remoterig?  (Read 1729 times)

sm2sxa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
DDNS för webswitch nere, men inte remoterig?
« on: 2015-06-12, 09:35:56 »
Hej,

Jag har både webswitch och remoterig på samma site med Telia B593 4G-router.
Dessutom en PC med några fiffiga program och en nätverkskamera.
Jag har använt webswitchens webadress för att nå webswitch, PC och kamera åtskilda med portnummrering.
Funkat super.

Under våren har jag upplevt att jag inte kommit åt webswitchen PC:n och kameran ett flertal gånger, och skyllt på router/modem eller Telia.
Skaffade ny router men har fortfarande sporadiska problem med webswitchens DDNS.

Efter lite tester så ser jag att DDNS:en till RRC:n funkat ua samtidigt som webswitchen inte går att nå. Inte heller PC:n eller nätverkskameran som ju anropas med samma webadress som webswitchen.

Jag kan däremot alltid nå alla grejerna, webswitch, PC och kamera med RRC:ns webadress, men det borde ju funka med webswitchens åxå.

Några idéer?
73 de Urban

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: DDNS för webswitch nere, men inte remoterig?
« Reply #1 on: 2015-06-12, 09:57:23 »
Har du använt: http://www.remoterig.com/wp/?page_id=1481 för att kolla vilken IP-adress resp. DDNS har? Borde rimligen vara olika när det inte funkar.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2sxa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: DDNS för webswitch nere, men inte remoterig?
« Reply #2 on: 2015-07-20, 11:53:17 »
Tack för tipset!
Nej, jag har inte kollat det.
Nu har jag inte använd mig av grejerna på ett tag och just nu så funkar allt som det ska, förstås.
Om det racklar igen så får jag testa med det verktyget.

/Urban