Author Topic: 1-wire input  (Read 2179 times)

SM5XJX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
    • Email
1-wire input
« on: 2015-07-07, 13:58:23 »
Hej

Går det att få samma ingång att både tända och släcka? (puls tillräckligt snabb för bussen att skanna)
tex input A low on A low off med återfjädrande tryckknapp ca 2 sekunder...

Jag tror inte programmet kan det idag.

Det skulle vara ett val i digital input rutan typ : pulse

Mina två WS 4.18HOME funkar kanon i övrigt.
 
Hälsningar Fredrik  SM5XJX

Fredde

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: 1-wire input
« Reply #1 on: 2015-07-07, 15:37:47 »
Borde funka med funktionen "Toggle" vid Digital input A=Low.
Då skall väl relät växla så fort den får signal.

//Fredrik

SM5XJX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire input
« Reply #2 on: 2015-07-07, 19:44:45 »
Ja reläet aktiveras en stund för att sedan avaktiveras med Toggle.???

Den funktionen är inte önskvärd då det är belysning i huset som ska aktiveras.
Fördelen med att använda en återfjädrande tryckknapp är den att ingen brytare ligger "aktiv", Man kan således styra huset via mobilen när man inte är hemma.

Jag efterfrågar "toggle" på input sidan  en sk impuls. Är belysningen tänd betyder puls A low att det ska släckas o är den släckt betyder impulsen tänd.

Detta skulle spara digital ingångar om det gick att genomföra??
 

Fredrik

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire input
« Reply #3 on: 2015-07-07, 21:19:20 »
Fattar vad du menar. Kräver dock lite filning på programmet och då det råkar vara semestertider nu så finns det sämre med möjligheter att kika på om det är någorlunda smärtfritt att införa en sådan funktion  8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire input
« Reply #4 on: 2015-09-09, 08:38:07 »
Nä nu får jag korrigera mig själv! Fredde har ju alldeles rätt i att Toggle borde just "toggla" mellan av/på varje gång en igång är antingen låg eller hög, dock utan att "återgå/släppa". Om det sker så låter det som om det är nått annat som också påverkar reläet.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM5XJX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire input
« Reply #5 on: 2015-09-09, 17:54:00 »
Ja nu när jag körde med endast toggle på en rad så funkade det klockrent.
Tack 

Skickat från min GT-I9195 via Tapatalk