Author Topic: Flimmrande TX vid uppstart av K3  (Read 1616 times)

SM5PBT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Flimmrande TX vid uppstart av K3
« on: 2015-10-07, 21:56:42 »
Jag kör elecraft twin K3 & K3/0-Mini.
När jag startar upp så flimmrar TX lampan snabbt i några minuter ( även mottagningen försvinner vid tänd Tx ).
Fungerar utmärkt efter några minuter och stänger man av och väntar en timme så kan TX flimmra i 10 sekunder istället innan det funkar bra så det verkar vara temperatur känsligt..
Är det någon mer som haft detta problem ?


sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Flimmrande TX vid uppstart av K3
« Reply #1 on: 2015-10-07, 22:46:33 »
Minns inte att jag hört någon som haft liknande problem. Jag skulle tippa att du har dålig kabel eller liknande som får PTT att aktiveras. Du kan ju prova lossa på ptt/mic kabeln och se vad som händer

/Micke

SM5PBT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Flimmrande TX vid uppstart av K3
« Reply #2 on: 2015-10-08, 14:31:13 »
OK tack för svaret, jag ska testa med att ta ur kablarna.
RRC vid Radion kommer jag åt om några veckor men återkommer med status när jag testat detta.

MVH
Bosse

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Flimmrande TX vid uppstart av K3
« Reply #3 on: 2015-10-08, 15:27:08 »
Ok, du kan ju prova lossa på kontrollsidan också ifall den skakiga PTT signalen överförs därifrån

/micke


SM5PBT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Flimmrande TX vid uppstart av K3
« Reply #4 on: 2015-10-26, 08:32:34 »
Hej igen.
Har nu testat att ta ur mic kabeln ur rrc:n i radio änden och flimmret slutar direkt.
Testade även att starta radion direkt och då flimmrar det inte trots att alla sladdar sitter i, flimmret uppkommer alltså endast när man startar från remote.

MVH Bosse / SM5PBT

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Flimmrande TX vid uppstart av K3
« Reply #5 on: 2015-10-26, 08:40:46 »
Då är det ju troligt att något påverkar PTT signalen, drog du ur alla mic/ptt kablar på kontrolsidan först så du vet om den störande PTT signalen kommer över  från kontrolsidan eller genereras lokalt på radiosidan ?

/micke

SM5PBT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: Flimmrande TX vid uppstart av K3
« Reply #6 on: 2015-10-26, 18:23:56 »
Hej Micke.
Tack för snabbt svar.
Ja, jag har även tagit ur mic/ptt kabeln i remote änden men det flimrade ändå.
Jag testade även med att ta ur internet kabeln ur RRC:n  i radio änden och flimret fortsatte så jag tror det kommer lokalt från radioänden.
Enda gången flimret egentligen försvann var när jag tog ur mic/ptt kabeln ur radio ändens RRC ( då var remote ändens mic/ptt kabel redan ur)

Men som sagt, när flimmret slutar efter någon minut (som längst) så fungerar allt kanon , jag har även tryckt och ryckt lite i alla kablage för att tvinga fram det men det verkar stabilt.

MVH Bosse / SM5PBT