Author Topic: webswitch 1216H can not create virtual port  (Read 1709 times)

PA8F

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
webswitch 1216H can not create virtual port
« on: 2015-12-04, 21:21:00 »
I can not create a virtual port with setup manager v1.28.

Have set the serial settings in the Webswitch to:
Remote serial (RFC2217/Raw): Server
Remote serial mode: Normal
Remote serial timeout(secs): 3600
Remote serial TCP port: 11182
Remote serial host/IP: empty
Remote serial DSR: No
Remote serial CTS: No

In the serial port setting of the setup program is use:
Serial port: COM2 (in the drop down menu i have the choose between COM1, COM2, COM3
IP Address/Host Name: 192.168.178.52
TCP port: 11182

After create I get the message Serial port created/updated! Port status is then Not installed

mblog.txt shows:
4-12-2015 21:15:55 *********************************************************
4-12-2015 21:15:55 *** Program Start version 1.28.0.0
4-12-2015 21:15:55 *** Date: 4-12-2015
4-12-2015 21:15:55 *** Time: 21:15
4-12-2015 21:15:55 *********************************************************
4-12-2015 21:15:55 Date=vrijdag 4 december 2015
4-12-2015 21:15:55 Time=21:15:55
4-12-2015 21:15:55 .NET=4.0.0.0
4-12-2015 21:15:55 Versions
4-12-2015 21:15:55   Setup Manager=1.28.0.0
4-12-2015 21:15:55 COM Ports

Running Windows 10

Need your advice to solve this.

73, Fred/PA8F

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1800
    • View Profile
    • Email
Re: webswitch 1216H can not create virtual port
« Reply #1 on: 2015-12-05, 05:50:33 »
Have you tried to change to another Serial port in the dropdown and then back to the one you created? It seems there is a bug in the Setup Manager which does not update the Port status textbox after the port has been created.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

PA8F

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: webswitch 1216H can not create virtual port
« Reply #2 on: 2015-12-05, 19:38:11 »
Thanks Jan for your reply. It is working great now!!

73, Fred/PA8F