Author Topic: Bredbandsbolaget!!??  (Read 2754 times)

SM7CDO

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Email
Bredbandsbolaget!!??
« on: 2010-10-13, 19:49:54 »
Hej alla!
Har problem att starta Radio RRC, får en fungerande uppkoppling en gång på fem ungefär.
Misstänker att det är problem med routrar från Bredbandsbolaget.
Är det någon som kör med Thomson TG784 (Radio) och/eller Xavi 8222r (Control)?

73
SM7CDO
Lennart

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: Bredbandsbolaget!!??
« Reply #1 on: 2010-10-20, 23:36:45 »
Har ingen erfarenhet av bredbandsbolaget men har du det i båda ändar?? Det kan finnas massor mer orsaker till att det inte fungerar.

Har bredbandsbolaget fasta ip eller använder du dyndns?


SM7CDO

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Email
Re: Bredbandsbolaget!!??
« Reply #2 on: 2010-10-26, 19:21:39 »
Hej SM6VTT

Tack för svaret.
Jag använder dyndns i radioänden och dynamisk i cantrol änden.
Det är bara det att det startar upp OK ibland. men inte alls dom flesta gånger.
Men när det startar upp OK så saknas ljudet oxo iband.
Jag är inne på att det är några begränsningar som Bredbandsbolaget har i sina routrar.
Men frågar man dom så går det inte att få ett vettigt svar.
Så nästa steg blir kanske att överge Bredbandsbolaget.

73
Lennart

SM6VTT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
    • View Profile
Re: Bredbandsbolaget!!??
« Reply #3 on: 2010-10-26, 21:11:30 »
Ja, det är inte lätt att felsöka med många tänkbara felkällor.

Ett sätt kan vara att testa utrustningen med någon annan operatör för att se om problemet försvinner. Då vet man iallafall i vilken ända problemet ligger.

Jag har haft lite problem med DynDns det sista av någon anledning så nu har jag bytt till en fast IP adress. Det borde i och för sig inte ställa till med den här typen av problem..

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2400
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Bredbandsbolaget!!??
« Reply #4 on: 2010-10-26, 21:48:36 »
Hej

Routrar som man får av operatörerna är ofta problematiska, Vi har haft problem med Xavi vet jag i andra sammanhang. Jag skulle förslå att du lånar en modem/router av någon och provar byta. Känsligast är det ju på radiosidan där portforwarding el DMZ skall funka

73 de mikael

SM7CDO

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
    • Email
Re: Bredbandsbolaget!!??
« Reply #5 on: 2010-11-14, 13:51:53 »
Pust, äntligen har jag fått RRC att funka.
Tack vare intensiv hjälp av SM7JLM, tack Martin.
Problemst har varit att jag försökt använda Bredbandsbolagets modem/router Xavi X8222r på control sidan.
Efter att ha inhandlat D-link DIR-100 router och bryggat Xavi så funkar det.