Author Topic: Data abort  (Read 1683 times)

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Data abort
« on: 2016-01-05, 11:47:25 »
Fick denna info vid koll på Kontroll-RRC:

Saved error message:
Data Abort at 0x0004ae30, called by 0x0004ae2c[/

Vad är detta?

//Bengt/CFF

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Data abort
« Reply #2 on: 2016-01-11, 10:43:46 »
Hej,
Är detta orsak till alla stopp jag har/haft? Kör ett par QSO, stänger ned 857'an, väntar ett par timmar och då startar inte systemet.
Låter jag det var i fred, efter att ha tryckt "start", startar systemet senare, ibland efter en timme,  ibland nästa dag, utan förnyade startförsök.
Enerverande!

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Data abort
« Reply #3 on: 2016-01-11, 11:13:00 »
Aldrig kul när grejerna inte funkar, vare sig för oss eller er kunder...

Nej, det är inte troligt att det är orsaken till just det fenomenet. Har du testat att gå till bägge RRC:arnas Status-webbsidor när du försöker koppla upp och se vad som visas där om anslutningen?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2437
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Data abort
« Reply #4 on: 2016-01-11, 12:43:37 »
Har du koll på det vanligaste problemet med FT-857 som finns beskrivet i manualen och på många ställen på forumet. Om man har RRC och Radio kopplat till samma nätaggregat, det må vara ett 30A eller mer så skapar FT-857 kortslutning under ett kort ögonblick då den startar, dock tillräckligt långt för att RRCn skall Resetta och uppkopplingen utebli. Om det är precis på gränsen så kan det gå ibland  och ibland inte. Man ser ju dock detta enkelt om man tittar på uptime på info sidan, den skall ju normalt visa tiden sen sista strömavbrottet, är den kortare så kan man ofta se att den stämmer med tiden för förra uppkopplingsförsöket. I så fall prova med separata nätagg.

/micke

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Data abort
« Reply #5 on: 2016-01-18, 10:10:05 »
Jag har haft separata aggregat till ALLA delar från början.

SM7CFF

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
Re: Data abort
« Reply #6 on: 2016-01-18, 10:11:51 »
Uptime är över 6 (sex) dagar.