Author Topic: UDP cmd status Error(0)  (Read 2538 times)

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
UDP cmd status Error(0)
« on: 2016-01-09, 22:58:18 »
Hej, är på Bonaire och har stora problem att koppla upp mina remote prylar.
Det fungerar några enstaka gånger men för det mesta inte.
På status kan man för det mesta avläsa nedanstående.
Tacksam för alla tips.

/Anders

Name Value
Control panel ON
Radio ON
Connection status Faulty(See below)
SIP status Connected/transfering
Last SIP error None
RTP status Excellent(60)
UDP cmd status Error(0)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: UDP cmd status Error(0)
« Reply #1 on: 2016-01-09, 23:45:41 »
"UDP cmd status Error" betyder att den RRC du ser det på inte tar emot data på kontrollkanalen, där bl.a.  radions styrkommandon kommer. Om du laddar om statussidan med kort intervall efter uppkopplingsförsök så kan du se om talet inom () först är 40-nånting och sen räknar ned. Om det räknar ned utan att återställas till vad det var i början så kommer inget data alls, om det däremot återställs så kommer datat intermittent. Kolla även på andra RRCn. Om dess status är OK(tills den andra ger upp) så är problemet "enkelriktat", annars åt båda hållen.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: UDP cmd status Error(0)
« Reply #2 on: 2016-01-10, 02:40:19 »
Tack för svar Jan,

Jag kommer åt båda RRC och kan enkelt avläsa dessa värden.
När det inte fungerar dvs. för det mesta så är värdet hela tiden det samma i båda ändarna "UDP cmd status Error(0)".
Ibland när det fungerar så tror jag värdet är något mellan OK(30 till 40) i båda ändarna.

Sitter på en fiberförbindelse här på Bonaire men det behöver ju inte innebära raka rör hem till Svedala!
Det hela har säkert med Internet att göra men det är lite svårt att acceptera att det fungera ibland :-)
Så frågan är om jag kan göra några justeringar så att det fungerar lite oftare än ibland.
Routern i Sverige kommer jag åt men tyvärr inte på Bonaire där man tydligen har ändrat på login.

I övrigt man man inte klaga med 30 grader och sol!

/Anders

/Anders
 

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: UDP cmd status Error(0)
« Reply #3 on: 2016-01-10, 04:27:04 »
Ibland ser jag även nedanstående på remote sidan och det räknar ned från 30 till kanske 1.
RTP/UDP audio status Stalled(30)

På radiosidan läser jag då.
RTP/UDP audio status Error(0)
 
/Anders

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: UDP cmd status Error(0)
« Reply #4 on: 2016-01-11, 05:46:11 »
Bägge grejerna pekar på en "intermittent"  och/eller helt blockerad Internet-förbindelse som förhindrar kommando- och ljuddatat att strömma kontinuerligt som det måste.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: UDP cmd status Error(0)
« Reply #5 on: 2016-01-20, 13:24:11 »
Hemma i kyliga Sverige igen brrr....

Lyckades aldrig lista ut vad i problemet bestod. Kunde dock koppla upp mig trådslöst på en granne och köra på dennes anslutning.
Troligen en "simpel" och klen ADSL men fungerade gjorde det! Även på Curacao körde jag ADSL med gott resultat.
Så fiber är inte alltid det samma som Halleluja, vilket många tror!

Tack Jan för visat intresse.

/Anders

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: UDP cmd status Error(0)
« Reply #6 on: 2016-01-20, 13:53:18 »
Brrr är ordet! Även för oss som inte varit till varmare trakter  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.