Author Topic: RCC Micro PC client & TS480 ???  (Read 3687 times)

IZ7ANL

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Email
RCC Micro PC client & TS480 ???
« on: 2010-10-30, 01:35:22 »
I tried in any condition to connect those 2 unit: local, Dinamic IP,3 different computer, COM 0, COM 1 directly connected to the radio ecc
Do u have any suggestions?
can Someone help me ?
Many thans
IZ7ANL Nicola

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2544
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RCC Micro PC client & TS480 ???
« Reply #1 on: 2010-10-30, 18:24:06 »
Hi

A simplified instruction

1.you need to make a CAT cable from Radio-RRC Com2 to the radios com port.

2. set the TS-480 com port to 9600 baud

3.set up the Radio-RRC Com2 to Kenwood prot, 9600 baud etc.

4.set the Micro RRC Com 2 also to Kenwood prot, chose one of the virtual comports

5. set HRD to TS-480, Chose the same comport as above and set 9600 baud

73 de mike

ON4AOI

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 295
    • View Profile
    • Email
Re: RCC Micro PC client & TS480 ???
« Reply #2 on: 2010-10-31, 12:23:27 »
Some additions that can be changed if all is runing ok like Mike wrote.

2. set the TS-480 com port to 9600 baud
Maximum that it works ok here is 38400baud

3.set up the Radio-RRC Com2 to Kenwood prot, 9600 baud etc.
If 2 is changed to 38400 also change this one.

4.set the Micro RRC Com 2 also to Kenwood prot, chose one of the virtual comports
This should be the last virtual comport in your list, (com2)

"Mike can change the driver so that we can assign/change the comport-number pse
when installing now it assigns portnumbers that never have been used b4,
even when they are not in use or attached anymore, mine are 9-13 and 14 and some programs still dont
work above comport8.   

5. set HRD to TS-480, Chose the same comport as above and set 9600 baud
If 2 is changed to 38400 also change this one

depending on the cable you made RTS and CTS need to checked in HRD when there is no-short
between pin7-8 at the tranceiver comport


6 NEW in the RRC Radio side set in radio settings  AUDIO QUALITY to 0 alaw(alow) 8 kHz

sometimes in HRD you don't get audio at start
just slide the AF to max and it start working ok
after that you set it lower again




73 Guy ON4AOI

IZ7ANL

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Email
Re: RCC Micro PC client & TS480 ???
« Reply #3 on: 2010-10-31, 14:10:12 »
Dear Mike & Guy,
I follow your suggestions but the system not work.
I check the cable (pin to pin 2-3-5 and 7-8), rtx (set 9600), radio unit (n.1958 sw 2.025), every things possible but no way.
The radio works ok in local with hrd (same cable), the radi works ok in remote with control unit (I tried in local 192.168.0.228 and dynDNS), but don't work in remote with micro pc...
I tried 2 computers: windows 7 and xp
any other suggestions?
may be it is wrong the software 1.0.12 ?
many thanks
Nick
« Last Edit: 2010-10-31, 15:14:34 by IZ7ANL »

ON4AOI

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 295
    • View Profile
    • Email
Re: RCC Micro PC client & TS480 ???
« Reply #4 on: 2010-10-31, 16:53:13 »
Hi Nick
I use version 1.0.12 in pc client and version 2.26 in RRC

btw is your password longer then 9 characters ?
I think that the lenght of the password in the pcclient is not
10 char long like it is in the RRC, maybe try without password 

Guy ON4AOI

IZ7ANL

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Email
Re: RCC Micro PC client & TS480 ???
« Reply #5 on: 2010-10-31, 18:05:37 »
Dear Guy,
I have changed the password and now I can connect and hrd work but no audio.
I set audio quality 0 always 8 khz but...
Please support me again.
Many thanks
Nick

IZ7ANL

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Email
Re: RCC Micro PC client & TS480 ???
« Reply #6 on: 2010-10-31, 23:27:50 »
Dear,
I solve any problem in local 192.168.0.228, I set standard port 11000, 12000 & 5060 and all it's ok.
tomorrow DNS
many thanks for your help
ciao Nick

ON4AOI

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 295
    • View Profile
    • Email
Re: RCC Micro PC client & TS480 ???
« Reply #7 on: 2010-11-01, 08:15:06 »
Hi Nick,
nice to hear it is working now, when you try with dyndns you have to be in another
network (remote place or via GSM to PC connection) since it normally doesn't work from inside
your own network without modifing a lot in your pc settings

Guy ON4AOI