Author Topic: RRC-Micro och HRD problem  (Read 7446 times)

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
RRC-Micro och HRD problem
« on: 2016-01-27, 16:45:29 »
Hej.

Idag fick jag hem min RRC-Micro PTT som min vän beställt åt mig så jag skall kunna remota hans radio.
Men det vill inte riktigt som jag vill.
Min vän remotar radion nästan dagligen och det fungerar perfekt via RRC nano appen.
Så själva setupen på radiosidan är det troligen inte något skumt på.

Jag får ljud och jag kan PTT:a och jag kan connecta via HRD.
Får upp radion och allt verkar frid och fröjd.
Men jag kan inte byta frekvens eller band.
Försöker jag göra det så "ploppar" den tillbaka till den frekvens som radion stod på när jag loggar in.
Den hoppar även lite mellan frekvenserna t.ex. ligger man på 14200 så kan den rätt vad det är visa 145.***
I en sekund sedan tillbaka på 14200 ja så håller den på helt enkelt.

Radion är en IC-7100
Jag kör HRD 6.3.0466 och windows 10.

Några tankar? förslag?

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #1 on: 2016-01-27, 17:46:56 »
Kan även komplettera med...
1. när man väjer försöker ändra frekvens så gör den inte det man hör att den ligger kvar på samma innan den hoppar tillbaka.
2. Varje gång man loggar ur hrd och Microbit RRC så får man hårdstarta om allt ihop för att komma in igen.
Samma är det om man kör med Nano appen då får man starta bryta strömmen och starta om allt för att komma in via något annat

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #2 on: 2016-01-28, 09:36:21 »
Versioner på de inblandade grejerna?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #3 on: 2016-01-28, 10:10:17 »
Versioner på de inblandade grejerna?

RRC-Micro 1.8.2
På RRC sidan 2.87
Och HRD som jag tidigare skrev  6.3.0466
IC-7100:an har Firmwire E4

Fungerar klanderfritt för min vän som kör en RCC med front.
Och som sagt fungerar fint via Nano appen också.
Där kan jag byta frekvens osv.
Men inte i HRD DOCK kan jag ändra andra saker som volymen är alltid på 0 när jag loggar in men den går att ändra utan problem.


« Last Edit: 2016-01-28, 10:28:40 by SB7W »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #4 on: 2016-01-28, 11:43:12 »
OK, allt nytt och fräsch då. Svårt att säga varför det gör så. Skulle vi kunna få testa med den härifrån? PM/maila isf infot som krävs.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #5 on: 2016-01-28, 12:09:15 »
OK, allt nytt och fräsch då. Svårt att säga varför det gör så. Skulle vi kunna få testa med den härifrån? PM/maila isf infot som krävs.

Jag skall höra med han som äger systemet.

En liten fundering jag har är också.
I nano appen så när man stegar i banden så hamnar den på fasta frekvenser.
Men det är även 2m repeaters och 70cm som är de som finns i området osv.
Detta är dock inget som är inlagt i radion.
Det känns lite skumt tycker jag precis som det är någon minnesfunktion som bråkar.
Och en av de frekvenser som den snabbt växlar till ibland är just 2m frekvensen.

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #6 on: 2016-01-28, 12:16:41 »
kan även tillägga att uppkopplingen är...
RRC sidan  Fiber 250/100
Min sida ADSL BBB 40/10
Så det är troligen inte någe uppkopplings relaterat.
Jag remotar annan station via HRD setup utan problem.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #7 on: 2016-01-28, 14:41:28 »
kan även tillägga att uppkopplingen är...
RRC sidan  Fiber 250/100
Min sida ADSL BBB 40/10
Så det är troligen inte någe uppkopplings relaterat.
Jag remotar annan station via HRD setup utan problem.
Remotar via en annan RRC menar du?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2387
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #8 on: 2016-01-28, 14:53:27 »
Meningen är att Appen skall komma tillbaka till samma frekvens som du använde sist på respektive band. Den använder väl ett av banstackregistren vill jag minnas

/micke

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #9 on: 2016-01-28, 14:59:51 »
Meningen är att Appen skall komma tillbaka till samma frekvens som du använde sist på respektive band. Den använder väl ett av banstackregistren vill jag minnas

/micke

hmm låter konstigt.
Jag laddade ner appen.
Aldrig använt den förut använde band ändraren hamnade på band jag aldrig använt.
Även repeatrarna har jag aldrig använt inte heller 27.235 som det brukar lyssnas på ibland.
Men efter som jag inte knappat in några frekvenser eller använt appen förut förstår jag inte riktigt hur det kunde komma upp hos mig?

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #10 on: 2016-01-28, 15:05:42 »
kan även tillägga att uppkopplingen är...
RRC sidan  Fiber 250/100
Min sida ADSL BBB 40/10
Så det är troligen inte någe uppkopplings relaterat.
Jag remotar annan station via HRD setup utan problem.
Remotar via en annan RRC menar du?

Nej jag menar hrd via hrd setupen.
Och där fungerar allt sekundsnappt mest som en verifikation att det troligen inte är beroende på nätet

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #11 on: 2016-01-28, 15:08:05 »
har förövrigt PM:at uppgifterna
Glömde dock berätta porten är 2
« Last Edit: 2016-01-28, 15:15:43 by SB7W »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #12 on: 2016-01-28, 17:32:36 »
Meningen är att Appen skall komma tillbaka till samma frekvens som du använde sist på respektive band. Den använder väl ett av banstackregistren vill jag minnas

/micke

hmm låter konstigt.
Jag laddade ner appen.
Aldrig använt den förut använde band ändraren hamnade på band jag aldrig använt.
Även repeatrarna har jag aldrig använt inte heller 27.235 som det brukar lyssnas på ibland.
Men efter som jag inte knappat in några frekvenser eller använt appen förut förstår jag inte riktigt hur det kunde komma upp hos mig?
"Alla" band finns där oavsett om du har använt dem eller inte, men om du använt dem så borde det bli samma frekvens som förra gången.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #13 on: 2016-01-28, 19:34:39 »
Okej så default när jag laddar ner appen.
startar den för första gången.
Ansluter och ändrar med bandpilarna så kommer jag till 11m kanal 27.235 även fast jag aldrig varit där med den radion och den appen?
Det känns ju inte som det är någon default frekvens?
Samma som repeatrarna som är i nordingrå på 2m och 70cm? att deras frekvens ligger där fast jag aldrig varit där.
Då borde det ju varit nån standard frekvens på 2/70 som kommit upp.
Sparas det nånstanns i så fall och att radions ägare varit där och det automatiskt läses in i appar som ansluter till RCCn?
Försöker bara förstå då jag tycker det känns lite underligt.
Efter som detta problem jag har med hrd handlar om just frekvenserna och frekvensbyte i hrd så tänker jag att det kanske hänger ihop på någotvis.

Vet inte ni har haft tid att testa mot riggen osv?


Meningen är att Appen skall komma tillbaka till samma frekvens som du använde sist på respektive band. Den använder väl ett av banstackregistren vill jag minnas

/micke

hmm låter konstigt.
Jag laddade ner appen.
Aldrig använt den förut använde band ändraren hamnade på band jag aldrig använt.
Även repeatrarna har jag aldrig använt inte heller 27.235 som det brukar lyssnas på ibland.
Men efter som jag inte knappat in några frekvenser eller använt appen förut förstår jag inte riktigt hur det kunde komma upp hos mig?
"Alla" band finns där oavsett om du har använt dem eller inte, men om du använt dem så borde det bli samma frekvens som förra gången.
« Last Edit: 2016-01-28, 19:41:05 by SB7W »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2387
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #14 on: 2016-01-28, 20:06:28 »
som sagt frekvenserna hämtas från bandstackminnena och om ulf varit där nån gång så kan dom komma upp, men det är inget att fästa sig vid det bara är så.

/micke