Author Topic: RRC-Micro och HRD problem  (Read 8706 times)

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #15 on: 2016-01-28, 20:22:58 »
som sagt frekvenserna hämtas från bandstackminnena och om ulf varit där nån gång så kan dom komma upp, men det är inget att fästa sig vid det bara är så.

/micke

okej tackar :)
Ja det är ju inget problem i så sätt tänkte mest om det var något som kunde påverka på nått sätt.
Skall prova med annan mjukvara nu och se om det fungerar i den.

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #16 on: 2016-01-29, 08:36:59 »
Fortsätter med att pumpa in lite info här.
Gjorde mer tester i går kväll.
Och precis allt annat fungerar när jag är uppkopplad mot radion.
Till och med att starta en scan, då scannar radion av bandet och frekvensen ändras.
Men inte ändra frekvens och band.
Byter jag mellan VFO A och B skiftar frekvenserna till olika frekvenser förmodligen de som senast användes i appen på VFO A kontra B.
Men helt omöjligt att ändra.

Ser mörkt ut detta och UBA contest börjar kännas längre och längre bort.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2430
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #17 on: 2016-01-29, 08:43:44 »
ok vi skall prova, Men jag har aldrig själv provat om HRD funkar jag brukar köra RS-BA1 själv

/micke

sm3rab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #18 on: 2016-01-29, 10:07:43 »
ok vi skall prova, Men jag har aldrig själv provat om HRD funkar jag brukar köra RS-BA1 själv

/micke
Leif har RS-BA1 nu men vi lyckades inte få kontakt med min radio. Micke, du får gärna PM:a honom de inställningar som behöver göras för att ansluta

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #19 on: 2016-01-29, 15:13:27 »
Ser mörkt ut detta och UBA contest börjar kännas längre och längre bort.
Känns som det har ljusnat en del nu trots allt  ;)

Vi har lokaliserat ett antal problem och fixat en del av dem:

1/ Den radio ni har beter sig inte på samma sätt som den vi har här när RRCn ska dra igång den. Det gjorde att RRCn inte kunde fortsätta med uppstartssekvensen och då funkade det av naturliga skäl inte nått vidare. Ett uppdaterat program i RRCn verkar ha fixat den biten.

2/ RS-BA1-programmet i sin tur har ändrat beteende mot tidigare så att det skickar meddelanden till radion på ett sådant sätt att meddelanden ibland skickas bara några tecken i sänder. Det gillar inte RRC-Micro som förkastar alla delar som inte har ett korrekt terminatortecken. HRD däremot gör inte så och funkar därmed.

Så läget nu borde vara att ni kan använda både RRC-Nano och -Micro, men Micron bara med HRD, tills vi har fixat så att Micron tar hänsyn till RS-BA1s "meddelande-styckning".

Testa gärna nu så snart ni kan och meddela hur det går.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm3rab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #20 on: 2016-01-29, 15:20:42 »
Ok! Vid tillfälle ska jag åka ut och uppdatera radions firmware till E5 som släppts nyss såg jag. Vet inte om det förändrar nåt, men ändå.
Leif får testa under kvällen med micro + HRD.
Vi tackar så mycket för att ni fokuserat på detta under dagen, suverän support :-)
73´s

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #21 on: 2016-01-29, 16:25:02 »
Ser mörkt ut detta och UBA contest börjar kännas längre och längre bort.
Känns som det har ljusnat en del nu trots allt  ;)

Vi har lokaliserat ett antal problem och fixat en del av dem:

1/ Den radio ni har beter sig inte på samma sätt som den vi har här när RRCn ska dra igång den. Det gjorde att RRCn inte kunde fortsätta med uppstartssekvensen och då funkade det av naturliga skäl inte nått vidare. Ett uppdaterat program i RRCn verkar ha fixat den biten.

2/ RS-BA1-programmet i sin tur har ändrat beteende mot tidigare så att det skickar meddelanden till radion på ett sådant sätt att meddelanden ibland skickas bara några tecken i sänder. Det gillar inte RRC-Micro som förkastar alla delar som inte har ett korrekt terminatortecken. HRD däremot gör inte så och funkar därmed.

Så läget nu borde vara att ni kan använda både RRC-Nano och -Micro, men Micron bara med HRD, tills vi har fixat så att Micron tar hänsyn till RS-BA1s "meddelande-styckning".

Testa gärna nu så snart ni kan och meddela hur det går.

Ser fram emot att komma hem från jobbet och testa :)
Ni gör ett kanon jobb och är mycket tacksam för all möda ni lägger ner.
åter kommer så fort jag testat senare i kväll.

Mv: Leif / SB7W

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #22 on: 2016-01-29, 18:28:42 »
:(
Tyvärr exakt samma fenomen
Provade även att uppdatera till absolut senaste hrd 6.3.0.472
men samma fenomen kan göra ALLT annat utom ändra frekvens och band.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2430
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #23 on: 2016-01-29, 19:16:13 »
Undrar om det är nått annat, varför skulle viss data funka men inte annat ?
/micke

sm3rab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #24 on: 2016-01-29, 19:41:42 »
Vågar man göra en "all reset" av radion remote? Med fronten alltså.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #25 on: 2016-01-29, 19:49:56 »
:(
Tyvärr exakt samma fenomen
Provade även att uppdatera till absolut senaste hrd 6.3.0.472
men samma fenomen kan göra ALLT annat utom ändra frekvens och band.
Jag kunde konstatera att det beteende du beskriver fanns där konsekvent till att börja med, för att sen lika konsekvent försvinna trots ett dussintal upp/ned-kopplingar. En lite långsökt tänkbar orsak skulle kunna vara om även HRD drabbas av fenomenet med "splittade" meddelanden och att då när jag testade med en modifierad RRC-Micro som hanterar sådana inte längre såg det beteendet. Jag såg dock inte till några sådana skumma meddelanden men det sprutar på friskt med data så kan ändå ha varit några där.

Jag testade nyss igen att koppla upp och det funkade fint att ändra frekvens med HRD(klickade på vita fälten ovanför/nedanför siffrorna). Kanske vore en idé att du får testa den ändrade RRC-Micron bara för att se vad som händer? Om du behåller befintlig exe-fil så kan du gå tillbaka, för kan inte få till nån installation e.d nu.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #26 on: 2016-01-29, 19:57:59 »
:(
Tyvärr exakt samma fenomen
Provade även att uppdatera till absolut senaste hrd 6.3.0.472
men samma fenomen kan göra ALLT annat utom ändra frekvens och band.
Jag kunde konstatera att det beteende du beskriver fanns där konsekvent till att börja med, för att sen lika konsekvent försvinna trots ett dussintal upp/ned-kopplingar. En lite långsökt tänkbar orsak skulle kunna vara om även HRD drabbas av fenomenet med "splittade" meddelanden och att då när jag testade med en modifierad RRC-Micro som hanterar sådana inte längre såg det beteendet. Jag såg dock inte till några sådana skumma meddelanden men det sprutar på friskt med data så kan ändå ha varit några där.

Jag testade nyss igen att koppla upp och det funkade fint att ändra frekvens med HRD(klickade på vita fälten ovanför/nedanför siffrorna). Kanske vore en idé att du får testa den ändrade RRC-Micron bara för att se vad som händer? Om du behåller befintlig exe-fil så kan du gå tillbaka, för kan inte få till nån installation e.d nu.


Ja jag är villig att prova nästan allt.
(finns säkert nån gräns för vad jag inte testar, vodoo, suspekta rengskogsdanser eller tala tungor men förövrigt provar jag allt som går att testa)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #27 on: 2016-01-29, 20:10:13 »
Jag har mailat betan till den adress du har här på forumet.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #28 on: 2016-01-29, 20:19:15 »
Jag har mailat betan till den adress du har här på forumet.

OMG OMG OMG (viftar med händerna likt en exalterad 14is tjej och fnissar förnöjt)
Det byter alltså med mer sansade ord att det fungerar :)

Otroligt stort tack för ert engagemang även denna sena timman på kvällen.
Unna dig nu en trevlig fredag så skall jag labba och köra lite nu :D

sm3rab

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: RRC-Micro och HRD problem
« Reply #29 on: 2016-01-29, 20:24:01 »
Ser mörkt ut detta och UBA contest börjar kännas längre och längre bort.
Ett uppdaterat program i RRCn verkar ha fixat den biten.

Kan jag ladda ned 2.88 till min RRC-1258 här hemma också?
Och som sagt, tack för ert slit med detta :-)