Author Topic: Problems connecting a TS-2000 through HRD  (Read 6231 times)

ea3geo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Email
Problems connecting a TS-2000 through HRD
« on: 2010-11-03, 00:29:12 »
Hi OM's,

I've been the last two days puzzled here around a connection problem with my remote TS-2000. That's driving me crazy!

I've got a proper connection between both two RRC's with a "connected/transferring" SIP status.

I even have a complete connection to a ProSisTel rotor through the COM1 front connector. I mean I'm able to remote control a ProSisTel rotor at the radio site.

But, when trying to connect to TS-2000 through HRD, no way!! Always HRD refuses to make the connection.

I've got that fatal message: "TS-2000, COM5, 9600, Failed to read frequency".

I've tried different com ports, different baud rates, all the possible combinations of CTS, DTR, RTS...

Let me say I've been working ok the last months. I don't know how this has started. I can only say I upgraded to firmware 2.26 at both sides. I have revised all the data and magnitudes 100 times...

Today, I've been on the radio side and I've checked a direct HRD connection and it has worked.

I also have checked with other programs at the control side here: TRX, ARCS. No result!

Has somebody experienced something similar?
Any idea?
Maybe is there something wrong with the unit?? How could I check it!?

One more information: I also have a RRC-Micro PC-Client and I've got the same situation...

Tks & 73!

EA3GEO, Daniel

 

wi4usa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #1 on: 2010-11-03, 00:45:32 »
Same issue with the TS-480.  Good luck if you figure it out.

W9KB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Email
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #2 on: 2010-11-03, 10:20:20 »
I experienced a similar problem with HRD when I upgraded to 2.26. I backed down to 2.25, then finally 2.20 my initial starting point; where HRD connected like a dream.

I offer no technical reason why only 2.20, I double checked settings in both higher versions to ensure they were the same.

73
Ken-W9KB

oh1tv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #3 on: 2010-11-03, 18:05:58 »
I had similar problems with K3, when I installed v2.26. HRD didn't work but everything else was fine.

In the older versions com0 and com2 ports were used by default parallel with K3. In v2.26 com2 has to be configured parallel with com0 (new feature). Another way is to configure just com 2 port for radio control. Now I am using the parallel mode and everything is fine.

I have no experience with TS-2000.

73,
Pekka, oh1tv

sm3ccm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #4 on: 2010-11-04, 09:52:34 »
Same here.
Lost HRD connection with my IC756PRO when I installed V2.26.
73 de Lars

sm3ccm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #5 on: 2010-11-04, 16:27:47 »
Went back to V2.25. Same thing - NO HRD connection.

Went back to V2.20. The IC756PRO connected straight away to HRD.
No problem what so ever... Something must have been changed??

73 de Lars

sm3ccm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #6 on: 2010-11-05, 14:29:03 »
Problem solved.

I, and probably the others, had missed that serial settings for COM2 on the Control RRC had to be changed from inactive to "logical parallel with COM0" (new from V.25). 

V2.26 working OK now.

73 de Lars -CCM

ea3geo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
    • Email
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #7 on: 2010-11-06, 00:15:11 »
Hi Lars and rest of OM's,

Have been all week out and I've found now the answer from SM3CCM: that's right! I'm on the air again!

My only comment is that I had to change COM2 serial settings in both the control and the radio side.

That's working fine now.

Lars: how did you guess that?!

I think that RRC's are a terrific product. I'm really in love with it. But "communication" or, say, "instructions" are an "opportunity to improve" (as a customer from me likes to say).

;)

Tks & Bst 73!!

W9KB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
    • Email
Re: Problems connecting a TS-2000 through HRD
« Reply #8 on: 2010-11-17, 02:28:49 »
Wow... This is a biggie! I would have never 'discovered' this little tidbit (see 'Insanity' post).

Thanks will update tomorrow and make these changes.

Ken-W9KB