Author Topic: Starta IC-7100 remote i remote setup  (Read 2133 times)

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Starta IC-7100 remote i remote setup
« on: 2016-02-07, 09:46:33 »
Hej,

Till och från har jag önskat kunna starta min IC-7100 remote dvs. när radion är på remote QTH och panelen hemma.
Jag har en PC vid radion och med några applikationer kan man starta IC-7100 via CI-V, dock inte när panelen inte är ansluten direkt till radion. Power off går dock bra.
Om jag fattat rätt så skulle det finnas en möjlighet genom funktionen Auto connect i Radio settings. Denna funktion innebär vad jag förstår att radion startar när spänning tillförs RRC Control, dock inte i Program mode 2 för IC-7100, 707 och 703.
Är jag helt ute och cyklar tro?

/Anders

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2436
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #1 on: 2016-02-07, 10:41:37 »
För att starta radion då inte manöverpanelen är ansluten krävs att PC-programvaran man ansluter skickar ett speciellt startmeddelande bestående av ett långt bitmönster. Det flesta PC-program gör inte det. RRC gör detta själv om man ansluter via RRC-Micro eller RRC Nano till en IC-7100. Det går dock inte att göra som du funderar på, utan skall du köra lokalt från en PC vid radion så måste det programmet kunna skicka start meddelandet

73 de micke

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #2 on: 2016-02-07, 11:18:13 »
Tack Micke,

Vad jag förstår så fungerar radion (IC-7100) då helt utan panelen. Panelen kan ju gärna inte starta för RRC vi radion har ju ingen aning om hur den hittar till RRC vid panelen.
Konstigt att inte ens ICOMs egen applikation RS-BA1 klarar det?
Blir till att bygga en klonka grej som puttar på panelens startknapp  ;D

/Anders


SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #3 on: 2016-02-07, 13:09:30 »
Laddade ned trial versionen av RRC-Micro. Pang, det fungerade direkt!
Fanken, nu åker man ju på att köpa den också!

/Anders

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #4 on: 2016-02-07, 17:58:58 »
Hej igen,

Måste nog fråga följande innan jag skaffar RRC-Micro.
Tittar jag i RRC vid radion så ser det ut enl. nedan. Fungerar verkar det dock göra. Kan i och för sig inte kolla allt då det är trial versionen.
Beror felmeddelandet på just trial? Har endast provat på LAN.

/Anders

Name                     Value
Radio                     ON
Connection status   Faulty(See below)
SIP status              Connected/transfering
Last SIP error         None
RTP status              Excellent(60)
UDP cmd status      Error(0)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #5 on: 2016-02-07, 20:37:14 »
Micron skickar inget radio-data(UDP cmd) i sig självt så det blir fel på den om man inte kör t.ex HRD.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #6 on: 2016-02-11, 20:14:47 »
Tillbaka på denna tråd.
Det verkar som RRC Micro klienten inte startar om man inte använder det nätverkskort eller nätverk som man hade vid installationen!
Har provat på 2st bärbara datorer och får ungefär samma fel dvs. "Objektreferensen har inte angetts till en instans av ett objekt".
Kanske är detta endast i version trial?

/Anders

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #7 on: 2016-02-12, 08:50:53 »
När får du "Objektreferensen har inte angetts till en instans av ett objekt"? Och vilken version av RRC-Micro? (Jag har nyss lagt upp en ny, 1.9.1)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4KYN

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 38
    • View Profile
    • Email
Re: Starta IC-7100 remote i remote setup
« Reply #8 on: 2016-02-12, 11:20:35 »
Detta felmedelande har jag fått vid följande scenario:
Installerade RRC-Micro på bärbar dator ansluten till mitt Wifi. Fungerade sedan felfritt men vid byte till inbyggda nätverkskortet startar inte klienten utan jag får felmeddelandet. Vid återgång till Wifi fungerar det på nytt. Flyttade datorn till annat Wifi nätverk och då startar inte klienten på nytt.
Vid försök till att starta klienten utan något nät får jag ett annat felmeddelande.
Är inte hemma just nu så jag kan inte säga viken version det är men troligen den innan den du lagt ut nu, laddade ner den för ca: 4-5 dagar sedan.
Skall jag avinstallera innan jag provar den senaste?

/Anders