Author Topic: Tappar inställningar för nätverket  (Read 1793 times)

hakaner

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Tappar inställningar för nätverket
« on: 2016-04-15, 12:58:03 »
Hej,
har problem med att min 1216H tappar inställningar för nätverket.
Enheten är nyligt installerad (ett par veckor), problemet började
enstaka gånger sedan oftare & oftare.

Nu kan jag lyckas ladda in korrekt inställningar, ev. även utföra några
kommandon (via ip-adress i webbläsare) men så fort jag ger två
kommandon i tät följd så tappar enheten inställningarna.

Problemet har tydlig koppling till skickade eller inprogrammerade
(tidstyrda) kommandon som utförs.

De inställningar som enheten tappar är:
* IP adress
* Netmask
* Gateway
Dessa parametrar ställs om till "0.0.0.0"

Vad kan detta bero på och vad kan jag göra åt det?

Mvh /Håkan
« Last Edit: 2016-04-15, 13:03:42 by hakaner »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Tappar inställningar för nätverket
« Reply #1 on: 2016-04-16, 11:41:23 »
Försvinner verkligen bara nätverksinställningarna? För de hanteras minnesmässigt tillsammans med de övriga inställningarna och därmed borde det vara "allt eller intet" så att säga. Och för att vara säker: När nätverksinställningarna har försvunnit så kommer du inte längre åt den via webbläsaren?

Vilken programversion är det i den? 4.2?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

hakaner

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: Tappar inställningar för nätverket
« Reply #2 on: 2016-04-16, 14:46:45 »
Hej Jan,
till att börja med så är jag rookie på "sånt här", ska försöka reda ut vad som händer egentligen.
Fråga 1)
Jag kör programmet "Microbit Setup Manager v1.30"för att komma åt webbswitchen (1216H)
via usb-anslutningen. Jag har nu brutit (via säkring i elcentralen) matningsspänningen till
webbswitchens transformator. Men, när jag startar Microbit Setup så säger det "device connected"
-Hur kan detta vara möjligt om matningsspänningen är bruten?

hakaner

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: Tappar inställningar för nätverket
« Reply #3 on: 2016-04-16, 21:45:52 »
Bifogar lite skärmdumpar...

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Tappar inställningar för nätverket
« Reply #4 on: 2016-04-17, 08:06:03 »
Hej Jan,
till att börja med så är jag rookie på "sånt här", ska försöka reda ut vad som händer egentligen.
Fråga 1)
Jag kör programmet "Microbit Setup Manager v1.30"för att komma åt webbswitchen (1216H)
via usb-anslutningen. Jag har nu brutit (via säkring i elcentralen) matningsspänningen till
webbswitchens transformator. Men, när jag startar Microbit Setup så säger det "device connected"
-Hur kan detta vara möjligt om matningsspänningen är bruten?
När du ansluter din via USB så strömförsörjs den delvis via USB. Du kan då komma åt den med Setup Manager-programmet för att fixa inställningarna.
Always include type of hard/software and version when asking for support.