Author Topic: RRC SIP Error  (Read 1815 times)

oe3cfc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
RRC SIP Error
« on: 2016-04-18, 20:18:27 »
Maybe anybody can help me !  Alinco DX SR8E  1258 MKII RRC   DSL Fix IP with NO IP DDNS
ControlSide  Fixe IP and also DSL 
When i connect the Radio i get 10- 15, 20 x  a Sip Error  an then  suddenly  i get contact with no error and it,s  play wonderful many many Hours  but i turn again the TX off again 20-30 40 x a Error to i can connect ???
Port correct  SIp Alg Off  No DHCP by RRC Radio   DDNS Ok, DNS Ok        I have no answer ?
Maybe it have  a Om  Answer

best 73 de OE3CFC
Chris Vienna

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2534
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: RRC SIP Error
« Reply #1 on: 2016-04-19, 08:10:08 »
If you have fixed IP in in both ends then it must be a router problem, probably in the Radio end. Check that the routers have the latest firmware, If any of the router is of some odd version which you get for free from the ISP, try to change it first.

73 de mike

oe3cfc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: RRC SIP Error
« Reply #2 on: 2016-04-19, 12:21:50 »
Ok, MIke
Thanks i will test und i hope

73 chris

oe3cfc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: RRC SIP Error
« Reply #3 on: 2016-04-20, 18:28:04 »
Hello Mike !
I have test the Firmware and it,s the latest
I dont no what i can do ?
Maybe you have the possibility to test this from your Office ?

it,s woult be a help for me !

Tnx Chris

OE3CFC

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: RRC SIP Error
« Reply #4 on: 2016-04-21, 08:35:28 »
Which firmware version is the RRC using?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

oe3cfc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: RRC SIP Error
« Reply #5 on: 2016-04-21, 08:51:19 »
Company   Microbit RRC Radio  The same in the Control
Product   1258
PID   4
Version   6
HW   7
Software   2.86
Bootloader   1.10
Compiler   4.6.2
Build   May 28 2015 11:12:06
ROM/RAM   476084/42016
ETH-RAM   2944 (max 3kB)
USB-RAM   15348 (max 16kB)
Battery-RAM   4
ResetSrc   0 [3]
Last WD Reset   9
Uptime   0 Days, 0 Hours, 14 Mins, 37 Secs
    
Serial number   4936
MAC address   00:1e:fd:01:89:e8
IP address   10.0.0.227
Netmask   255.255.255.0
Gateway   10.0.0.138
DNS   10.0.0.138
Wi-Fi network   module not present

i have test this moment the UDP cmd min-data-size  40  on control side ! it,s play in the moment !