Author Topic: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)  (Read 1646 times)

sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« on: 2016-05-29, 20:12:45 »
Hej!

Har under en tid kört med IC-706MKG, men har nu bytt radio & kör istället med TS-2000 med samma RRC-enhet.
RX fungerar utmärkt, men jag kan inte få riggen i TX-läge.

Innan jag flyttade sakerna till remote-siten testade jag kablaget (dubbelhona RJ45/RJ45) & allt fungerade bra. (obs. inte med 2xRRC)

Någon som vet vad som kan vara fel? Kan enheten vara för just IC-706 & inte TS-2000?
Allt kablage är korrekt anslutet, RX fungerar UFB, men riggen går ej i TX. (det går att få riggen i TX-läge med ARCP-2000)

Mycket tacksam för hjälp!

73 de SM6VTZ/Christian

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2391
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« Reply #1 on: 2016-05-30, 10:41:09 »
Hej

det finns inga inställningar för PTT, så det är bara kablaget som kan vara felaktigt.
när du PTTar via ARCP så skickas PTT kommando via CAT protokollet.
Från micken sker det via hårdvarusignal

/Micke

sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« Reply #2 on: 2016-05-30, 11:32:10 »
Hej!

Tack för svar.
Märkligt att kablaget fungerade när jag kopplade ihop det med dubbelhonan hemma.
När jag trycker in PTT,n tystnar ljudet i högtalarna men riggen går som sagt ej i TX-läge.

Såg ett liknade fall i denna tråden, har dock ej testat med VOX.
http://www.remoterig.com/forum/index.php?topic=647.msg2499#msg2499

Tacksam för svar.

73 de SM6VTZ/Christian

« Last Edit: 2016-05-30, 11:35:57 by sm6vtz »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2391
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« Reply #3 on: 2016-05-30, 11:38:02 »
då ligger felet förmodligen mellan Radio-RRC och Radio. Control-RRCn förstår ju att du trycker PTT eftersom högtalaren tystnar.

/micke


sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« Reply #4 on: 2016-05-31, 22:29:05 »
Hej!

Tyvärr ingen lösning på "felet".
Kan det möjligtvis bero på att RRC,n jag använder verkar vara för IC-706? (jag körde IC-706 med den innan)
Den andra RRC,n som jag har (som tyvärr saknar CW-ingång) är märkt TS-2000 & det är den som jag har färdigt kablage till. (den används nu till en IC-E2820)

Jag funderar nu på att byta enheterna för att testa om nu det kan vara felet?
Då jag körde med TM-D700E använde jag RRC,n som är märkt TS-2000 med kablaget som enligt SM0LYC ska vara tillverkat av er.

Tack.

73 SM6VTZ/Christian

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2391
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« Reply #5 on: 2016-05-31, 22:53:25 »
Nej det har ingen betydelse att den använts för IC-706. PTT transistorn kan ju vara trasig, vi pratar om burkar tillverkade 2008. Men jag tror mer på fel i kablaget.

/micke

sm6vtz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« Reply #6 on: 2016-06-03, 23:29:23 »
Hej!

Har nu hittat felet.
När jag ansluter dubbelhonan RJ45/RJ45 har jag plötsligt inte längre rätt stift. (har testat 2 olika skarvdon)
Så jag fick mäta om med dubbelhonan ansluten för att få fram rätt ledare.

I mina ögon mystiskt då dessa ska vara "raka".

Med förhoppning att vara QRV på NAC 144 på tisdag!

73 de SM6VTZ/Christian

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2391
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Problem med att få TS-2000 i TX (RRC 1258 MK1)
« Reply #7 on: 2016-06-04, 09:07:45 »
Hej
Bra att du löste det, jo dessvärre finns väl en  "crossover" variant också. Har råkat ut för det nån gång också.

/micke