Author Topic: Bytat radio, startar inte  (Read 1955 times)

sm7hms

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Bytat radio, startar inte
« on: 2016-06-08, 21:41:29 »
Jag har kört IC-7100 en längre tid utan större problem. Nu vill jag köra med min IC-R2500 i radiohyddan under sommaren, den har också varit uppkopplad för ett drygt år sedan och utan problem.
Konfigurerade om RRC-burkarna för nya radion, men manöverpanelen vägrar starta.
Gula lamporna tänds på båda enheterna, man ser på Dovadoroutern att det strömmar data, men endast ett kort pip i högtalaren, inget mer. Om man lämnar det hela igång så kommer ett nytt pip ung. var annan minut, men display osv tänds aldrig upp.
Om man går in med PC på resp Radio och Control så ser man också att förbindelsen ser ut att gå igång på Radio, men inte på Control, helt logiskt.

Har kollat parametrarna, bytt kablaget, dubbelkollat strappar och byglingar inne i burkarna, allt ser OK ut... nu börjar felsökningen tryta. Nån som känner igen detta?

sm5bmk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: Bytat radio, startar inte
« Reply #1 on: 2016-06-08, 23:16:28 »
Hoj,''


Kolla detta, kanske ger något.  http://www.remoterig.com/forum/index.php?topic=163.0


/Anders

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2492
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Bytat radio, startar inte
« Reply #2 on: 2016-06-09, 08:20:58 »
Jo om du kört 7100 så vet du ju att grejerna funkar. skall man ofta skifta mellan olika radio så rekommenderar jag att man använder profiler för inställningarna och istället för att strappa om så kan man använda sk. komponentadaptrar så slipper man bygla om varje gång. Det troliga problemet i ditt fall är väl att någon av de röda trådarna gått av av hanteringen.

73 de micke

sm7hms

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Bytat radio, startar inte
« Reply #3 on: 2016-06-10, 10:24:31 »
OK, tack för tipsen.
Jag skall åter öppna och kolla trådbyglarna, tror jag har komponentadaptrar också som jag kan löda byglar på.
Men grejen är att jag använt egna trådar , de röda originalen tog slut efter ett par byten i början...
Tvivlar på att det är avbrott i dessa, men kollar ytterligare en gång.

sm7hms

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Bytat radio, startar inte
« Reply #4 on: 2016-06-10, 11:20:49 »
Feedback: Det matas aldrig ut någon 8V till kontrollpanelen, det är noll på P5B, pin 2 osv.
Jag hittar 9V runt DC/DC omvandlaren osv, och RRC:n i övrigt är ju igång med sina indikeringar. Testade sätta bygel 2 (8/9V), ingen skillnad. Mäter 8,1V på ena pinnen och 2,5V på den andra på dessa pinnar i öppet läge, 2,5V på båda när bygeln är på plats, är detta riktigt??

Önskar hela kopplingsschemat, inte bara interfacedelarna, och speciellt spänningsmatningen ut mot kontrollpanelen osv, så skall detta snart vara fixat. Nånting har väl grillat nån switch-mosfet eller dylikt kan tänkas, T5 är starkt misstänkt men var sitter den? Utan ritningar ganska tidsödande att felsöka.
Finns dokument att ladda ner?

sm7hms

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Bytat radio, startar inte
« Reply #5 on: 2016-06-12, 17:50:27 »
Mera feedback:
Felet visade sig ligga i modularkablaget mellan RRC radio och radiodelen, avbrott på RX-linan i ena pluggen. Ändå startade förbindelsen upp och indikerade data ut mot internet, gula lysdioderna tändes i båda boxarna men manöverdelen fick aldrig komplett data och drog aldrig igång displaydelen.
Jag hade testat annat kablage i ett tidigt skede, men samtidigt var sannolikt andra parametrar inte rätt ställda just då och därför inget resultat...