Author Topic: Telia och TP-Link.  (Read 2677 times)

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Telia och TP-Link.
« on: 2016-07-15, 12:17:19 »
Hej är det någon som kör denna kombon  ?  Hemma : Thomson  TG789vn (Fiber 100/100)  Remote QTH : TP-Link TL-MR3420 med usbmodem på sidan 4g abonnemang (ej kontant). Båda Telia abonnemang samt  RRC-1258 Mk II s V7.

Har du erfarenhet av detta fungerar hör av dig snarast. Och har du inte fått det att funka tala om vad du gjorde istället. Tålamodet är snart slut  >:(. Har sparat ner inställningarna som html om så önskas.

Tack på förhand ! 73 de RSE

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2387
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #1 on: 2016-07-15, 12:29:31 »
vad sa Telia o publik IP ?

här kan du kolla att ddns systemet uppdateras med rätt IP. Men som sagt routern måste få samma publika ip om det skall funka

http://ddns.remoterig.com/status/

/micke

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #2 on: 2016-07-15, 12:31:34 »
Hej!
Jag försökte koppla upp mig via en ny TP-Link router remote på ett fibernät. Det gick inte på något vis, så jag provade med en D-Link router istället och allt har funkat sedan dess.
TP-Link routern lämnade jag tillbaka till fibernäts leverantören Lidén Data. Dom hade vid det laget bytt fabrikat till just D-Link.
/ Göstha

Skickat från min F5121 via Tapatalk
« Last Edit: 2016-07-15, 13:02:30 by SM5DXU »

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #3 on: 2016-07-15, 13:30:39 »
"vad sa Telia o publik IP ?"
När jag ringde Telia i våras sa de att det hade publikt ip. När jag ringde idag så sa de att det var en betaltjänst reserverad för företagskunder.
Så nu är jag på ruta ett igen. Någon som använder ett mobilt bredband som funkar ? Hör av er och berätta vilket.
Tack för svar hittills.


/Dean /RSE

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2387
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #4 on: 2016-07-15, 13:42:09 »
Det var ju inte bra, det sista jag hörde om Telia var att abonnemang hade publik IP men inte kontantkort etc. Så då har dom försämrat ytterligare. Hos Net1 och Tre kan man få det mot avgift. dom andra vet jag inte, och sen tycks ju ändringar ske hela tiden, så man måste nog ringa runt.

/micke

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 129
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #5 on: 2016-07-15, 13:53:07 »
Min son, där jag har mitt remote-QTH, använde Telia 4G under nästan 3 år tills han fick fiber installerat för två år sedan. Han hade publikt IP och jag fjärrstyrde radion hemifrån Uppsala via Telia ADSL.
/ Göstha
« Last Edit: 2016-07-15, 13:57:25 by SM5DXU »

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #6 on: 2016-07-15, 23:25:33 »
Hej Göstha. Jo så har det säkert varit tidigare ,tjejen på Telias kundtjänst svarade först ja på frågan om publikt id men sen när jag frågade om hur man ser publika ip:n i routern blev hon osäker och frågade en kollega som svarade att det var en betaltjänst & endast företag. Kollade i fler trådar och tele2 verkade funka så jag ringde tele2 och de svarade att de har publikt ip på mobila bredband. Och det var öppet köp i 30 dagar på det också. Halva mängden (5) till samma pris men jag får publikt ip  i alla fall  :).

73 de RSE /Dean

SM6URQ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #7 on: 2016-07-16, 22:30:19 »
Jag ringde Telia för någon månad sedan och blev lovad publik ip-adress. Skaffade ett abonnemang vilket jag kör på nu. Fungerar fint och än så länge publik ip-adress.

73 de SM6URQ

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2387
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #8 on: 2016-07-17, 09:25:57 »
RSE, har du testat sätta donglen direkt i en PC och se hur det ser ut med IP-adresserna ? Tänkte så att man inte luras av nån buggig TP-link mjukvara

/micke

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #9 on: 2016-07-17, 14:08:19 »
Hej igen Micke ! Nej jag har inte gjort det än . Ska prova sen. Jag har bytat router till en zyxel istället. Och nu ser allt ok ut på statussidan och jag kommer åt radioburken från min hemmabrowser via ******.ddns.remotrig.com vilket jag inte gjorde igår.
Så nu verkar det mesta ok. Skillnaden är att på controlburken visas dns ok =78.79.37.15 och på radioburken visas dns ok = 213.180.92.125 kanske det ska vara så ?
Hur som helst radion startar inte ännu. Ska tillägga att när jag provade burkarna på samma nätverk fungerade det fint så det är nog inga problem med konfigurationen där.

/Dean RSE
« Last Edit: 2016-07-17, 15:00:19 by sm6rse »

Kari SM0HRP

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #10 on: 2016-07-17, 16:15:53 »
Hej, jag har kört med Telia 4G på remote sidan över två år och det fungerar förträffligt. Har dubbla 4G routrar (Craddlepoint ibr 600) en för remoting och en för 3-4 IP kameror. Tillförlitlighten har varit nästintill 100 % med samma publika ip adress så länge jag inte kopplat ner routrarna ( 4-5 månader). Routrar som man kan komma in på utifrån är ett måste anser jag så slipper man åka fram och tillbaka. Tyvärr är se flesta konsusmentroutrarna inte av den typen utan spärrar detta.
Telia har oftast egna master medans telenor och tele2 delar master vilket kan spela roll ifall det finna många "sommargäster" på remote qth. Abonnemangen är privata av kostnadsskäl.
Lite av min erfarenhet.
73 Kari SM0HRP

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2387
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #11 on: 2016-07-17, 17:05:38 »
Ok då var det TP-linken som spökade. Kan du surfa till Radio-RRCn då skall ju allt funka.

73 de micke

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #12 on: 2016-07-17, 21:59:52 »
Ja men radion startar ändå inte tyvärr. Bara de gula lamporna tänds  på AUX/MIC ingångarna.
Ser att mjukvaran är lite nyare i Control: 2.91 samt bootloader 1.13  build juni 2016 mot Radio: 2.90 samt bootloader 1.10  build feb 2016.
Har även tappat kontakt mot DDNS på radio när detta skrivs error code 19.


Något fel kvarstår vi får väl se när tele2 kortet kommer.

73 de RSE/Dean
« Last Edit: 2016-07-17, 22:30:32 by sm6rse »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2387
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #13 on: 2016-07-17, 22:32:03 »
Jag minns ju inte vad du hade för radio men om dom gula lyser då är det ju uppkopplat som det skall. Du kan se på statussidan vad dom säger om RTP och CMD status. Du har väl gjort portforwarding för alla tre portar 13000,13001,13002 UDP. Du kan göra export settings (html) filer så kan jag kika på dem

/micke

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Telia och TP-Link.
« Reply #14 on: 2016-07-17, 23:07:02 »
Har en IC-7100 . Tack, har skickat filerna till din mejl.

73 /Dean