Author Topic: CVI från radio RRC till Controll RRC  (Read 1070 times)

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
CVI från radio RRC till Controll RRC
« on: 2016-07-23, 14:38:11 »
Hej.

Jag har nyss köpt denna fina utrustning och allt är up and running på klubben.
Men jag har ett litet dilemma.
Kanske min hjärna som missat något.

Det jag inte får att fungera (som jag hoppas skall fungera)
Är att ansluta t.ex. log program till radion via RRCn.
Har en ic-7100 och har en CVI kabel ansluten till radio RRC för att antennväljaren skall fungera automatiskt .

Min fråga är helt enkelt.
Går det att få RRCn att fungera så att man får över CVI på något sätt till nån virtuell port eller liknande?
Så man får CAT stöd i log programmen m.m.

Hoppas jag inte är för luddig i min beskrivning :)

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: CVI från radio RRC till Controll RRC
« Reply #1 on: 2016-08-14, 22:16:06 »
ingen som har något tips?
Vore ju bra om man kunde få in cat in logprogramen.
Har brottas med detta nu men får det inte att fungera.
Går väl "okej" att hand jaga in frekvenser osv i vanliga QSOs.
Men i contest där tid är poäng vore det ju underbart om man kunde klicka i  klustret för att gå till frekvensen.
Har jag missat nån setting tro?

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2430
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: CVI från radio RRC till Controll RRC
« Reply #2 on: 2016-08-15, 10:16:07 »
Hej

visst går det, det finns ju beskrivet i manualen.

om du redan har kopplat CI-V kabel och och antennswitchen kan fråga frekvens från radio då är ju det mesta klart.

sätt com1 i mode 7 i bägge RRCerna

koppla PCn till Control-RRC com1 antingen via RS-232 eller USB, använder du USB så aktivera USB på com settingsarna.

73 de micke

SB7W

  • Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: CVI från radio RRC till Controll RRC
« Reply #3 on: 2016-08-18, 17:48:06 »
Tackar för svaret :)
Fått till det nu.
Hade missat det läget.
Men klyddade lite till visade sig att portar lokalt låg och kolliderade lite så hade inte alla portarna.
Men nu så fungerar det fint.

Tack för hjälpen.
Lätt att missa något när man är ivrig :)