Author Topic: Connection refused !!?  (Read 820 times)

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Connection refused !!?
« on: 2016-09-01, 20:44:40 »
Conf: 2 x 1258mk2s, Remote qth: zyxel LTE3301 router + telia mobilt 4g (ej kontant kort) Hemma qth: Thomson router + telia fiberlan 100/100. Radio : Icom IC-7100.

Problem : efter att ha fungerat (nästan) klanderfritt i en vecka har det nu efter en veckas uppehåll börjat att krångla . Jag får ingen kontakt med Radio RCC :n dvs radion startar ej och i webläsaren chrome står det connection refused. I control RCC status står det SIP unknow. Har provat att starta om routern på remote qth:t ett antal gånger nu men det hjälper inte tyvärr.

Det är kopplat så att strömmen till RCC radio och radioenheten bryts samtidigt med routern.

Vad att göra ?
« Last Edit: 2016-09-01, 20:48:54 by sm6rse »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2390
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Connection refused !!?
« Reply #1 on: 2016-09-01, 20:57:46 »
Du använder förmodligen DDNS har du kollat att DDNS uppdateras som den skall, du kan ju kolla vad routern får för IP och prova surfa direkt till den ip-adressen. Har du aktiverat remote access till routern bör du ju kunna surfa till routern. Går det men du kommer fortfarande inte åt RRCn så har det väl hänt nått med portforwardingen

/micke

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Connection refused !!?
« Reply #2 on: 2016-09-01, 21:12:26 »
Har tyvärr inte aktiverat remote access än. Får göra det imorgon.

73
« Last Edit: 2016-09-01, 21:14:39 by sm6rse »

sm6rse

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Connection refused !!?
« Reply #3 on: 2016-10-03, 22:19:51 »
Förlåt för sent svar,men det visade sig att 12v matningen till RCC burken på remoteqth:t var ur av ngn anledning. Sen dess har det funkat ! :D

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2390
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Connection refused !!?
« Reply #4 on: 2016-10-03, 23:03:19 »
OK, jo det är rätt viktigt att 12V matningen finns där

73 de micke