RRC 1258 Support på Svenska > Allmänt diskussionsforum

Extra SIM-kort

(1/3) > >>

SM7CFF:
Jag har bytt operatör från "3" till Telenor och begärt att få fast IP-aderess och extra SIM-kort. Jag fick:
* En fast IP-adress, som inte liknar någon av "vanliga" adresserna, typ 192.168......., men det kan ju vara OK i alla fall
* Ett extra SIM kort, som visar sig vara ett s.k. datakort, som inte kan användas till Remote Rig, om jag har förstått det hela,

Hur bär man sig åt för att förklara för Telenor hur jag skall använda det extra kortet?
Telenor säger att det enda sättet att få ett "riktigt" kort är att teckna ett extra abonnemang för 119:-/månad.
Kan man använda ett kontantkortsabonnemang, som jag redan har hos Telenor?

sm2o:
Det viktiga är att man får en publik IP-adress, den behöver inte vara fast. Det är väl bara operatören som kan svara på om ett vist abonnemang har det eller inte. Men man kan alltid testa om man får publik IP-adress genom att man ansluter en dator till den mobila routern och sen surfar in i routern och tittar vad den fått för WAN IP-address från operatören, sen surfar man http://www.whatsmyip.org/ och ser vad dom visar att man har för IP adress. Är dessa två IP-adresser lika då är allt bra och det kommer att funka. Är dom inte lika då tillämpar operatören sk Carrier grade NAT och det kommer inte att funka. Man kan behöva testa fler ggr när det gällde 3 tex så tilldelade dom publika adresser så långt det räckte sedan började man tilldela interna. Så det funkade ibland och ibland inte.

/micke

oz1rh:
Pas på Shared Address Space 100.64.0.0/10 Det er offentlige IP adresser, der ikke må routes over internettet, se RFC6598. De IP adresser benyttes typisk i boligforeninger og er ikke åbne for indgående trafik og kan derfor ikke benyttes i radioenden.

Remoterig boksene bør udvides så radiodelen fungerer på alle IP adresser, altså også private. Teknisk kan det lade sig gøre ved at radio-RRC holder en session åben til en proxyserver hos RemoteRig. Control-RRC kan så connecte sig til proxyserveren som så sender trafikken videre ad den åbne session til radio-RRC. Det ligner lidt en VPN-forbindelse initieret fra radio-RRC.

73, Palle, OZ1RH.

sm2o:
Hej

det är inte realistiskt att skicka alla genom en proxyserver hos oss, det skulle bli för långsamt för att funka bra. Från Danmark vore nog OK men inte från andra sidan jorden. Men vi har en del funderingar i ämnet.

/micke

SM7CFF:
Nu kan jag inte ens komma in i min router, så nu är måttet rågat.
Jag ger upp och säljer min RemoteRig och hoppas den ev. nye ägaren lyckas bättre än jag.
Jag har försökt hela detta år med hjälp av diverse råd, men jag är för dum för detta komplicerade system.
Mina datakunskaper är på en alltför låg nivå.
Känns trist att efter 50 år som radioamatör tvingas ge upp efter att inte få tillstånd att sätta upp antenn
och att hoppet till RemoteRig, ljuset i mörkret, grusades. :-X

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version