Author Topic: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?  (Read 1267 times)

oh6eec

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« on: 2016-11-06, 09:54:32 »
RRC nano kenwood is not working on android 7 version. It worked ok on 6.0 android version, but 7.0 upgrade broke it.

Nano client says "connected", but the audio or vfo control is not working.

Nano client version is 1.5.1 and device is android nexus n9.

partytyme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #1 on: 2017-11-05, 04:06:23 »
 i have the same issue did you fix it?

oz1rh

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #2 on: 2017-11-06, 23:15:08 »
I have similar problems with nano Elecraft and Icom 1.5.0 on HTC 10 Android 7.0, see www.remoterig.com/forum/index.php?topic=4982.msg23562#msg23562

When I start Nano Elecraft 1.5.0  and connect I get the sound from the K3 within a few seconds. However none of the controls in the Nano app on the VFO page works and neither RX S-meter nor VFO frequencies are displayed. Sometimes after 4-5 minutes the controls starts to work. However after turning the VFO the VFO frequency is displayed as a difference like 2.90 or -0000.000.001 It is now possible to press and hold where the frequency should be displayed and then the box for entering a frequency is displayed. After entering a frequency it is displayed correct and turning the VFO in the app changes the A-frequency as expected. Pressing A/B and then press and hold where the frequency should be displayed let me enter a frequency in the B-VFO, which then is displayed in line B. Now the app is more or less usable, however RX S-meter still only shows -- and BW is grayed out and does not work. Mode button works but the selected Mode is not displayed. Band button works, but the indicated frequency is not changed in the app.

The Remoterig folks should really look into these old problems.

There have been several requests for having the important Tune button for the antenna tuner in the nano app and setting Tone is needed in order to work VHF/UHF repeaters remote with Icom 7100.

73, Palle, OZ1RH.
« Last Edit: 2017-11-06, 23:22:38 by oz1rh »

partytyme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #3 on: 2017-11-06, 23:24:38 »
i am not impressed with the support they give this app i am thinking mfj might have been a better choice   with the audio drop outs and levels that seem to change them self's its not a very solid setup . not  happy  with this setup at all

AE5OQ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #4 on: 2018-01-25, 20:59:06 »
My RRC nano Kenwood & Android 7 on Galaxy S7 is also not working. It just doesn't hookup. When I click on Connectothing at all happens. My control RRC works fine.
Armstead

partytyme

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #5 on: 2018-02-17, 13:23:52 »
 no responses  ?

PD1DL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #6 on: 2018-02-17, 22:33:49 »
Sinds some weeks i running here a Samsung Galaxy Note 7 with Android version 7.1.1    (17-2-2018)

Downloaded in the Android Goolge Play Store the Kenwood Nano app and where facing some audio problems in the beginning. TX audio where fine to the outside world. RX audio where there and seem to having some digital package failures. Finaly i found out that my settings in the RRC-1258MkII box with software version 2.91 has to be changed at the radio settings tab. From Program mode number 8 TS-2000/TM-D700 into number 4 Yaesu, Kenwood, Elecraft.
Into Program mode 4 - Yaesu, Kenwood, Elecraft is my audiostream without notifying problems in combination with the Kenwood TS-2000 and Kenwood Nano app version 1.5.1 on Wifi, 3G-4G, telecom provider.

(I don`t know if this make any difference. I don`t installed any kind of antivirus programs on my phone)


73 Dimi
« Last Edit: 2018-02-17, 22:41:21 by PD1DL »

iz8efk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #7 on: 2018-05-16, 11:37:49 »
Hello

RRC nano kenwood e Icom is not working on android 6.0.1

Nano client says "connected", but the audio or vfo control is not working.

Nano client version is 1.5.1 and device is android redmi note 3 Xiaomi MIUI

73 iz8efk Alfonso

iz8efk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #8 on: 2018-05-22, 10:45:16 »
no responses?

73 Alfonso

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1768
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #9 on: 2018-05-22, 15:35:14 »
Alfonso,

There are probably two different problems:

VFO control: did you setup CAT on the rig using a standard serial cable to COM2 on the RRC?
That is required for Nano to work.

Audio: double-check the audio cable between the rig and RRC. Make sure the correct audio
output in the phone is turned-up. I suspect that since you can't control the rig's audio control
since CAT is not working, that you can't raise the volume on Nano either.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX

iz8efk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: RRC nano kenwood & android 7.0 is not working?
« Reply #10 on: Today at 11:53:08 »
Thanks for the reply.

The APPs for ICOM and Kenwood previously worked perfectly.
Nothing has been changed in their hardware configuration.
The APP suddenly does not work, while the ICOM IC7100 and Kenwood TS 2000 contollers work perfectly.
I installed the APP on other phones but they do not work.

Some advice

73 Alfonso