Author Topic: DDNS verkar strula  (Read 739 times)

AT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
DDNS verkar strula
« on: 2016-12-01, 12:17:08 »
Hej,

Jag har just satt upp ännu en webswithc, och försöker att göra den åtkommlig utifrån.
Om jag använder IP adressen så når jag den men jag får det inte att fungera med det host name som jag får av webswithcen
testade namnet på online ping och får svaret
Host not found: 3(NXDOMAIN)
vad kan det bero på ?

Anders

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2391
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: DDNS verkar strula
« Reply #1 on: 2016-12-01, 13:02:47 »
har du aktiverat ddns i webswitchen ?, funkar DNS så att den kan uppdatera DDNS servern, titta på http://www.remoterig.com/wp/?page_id=1481 att DDNS verkligen uppdateras

/micke

AT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: DDNS verkar strula
« Reply #2 on: 2016-12-01, 14:14:31 »
Ja, DDNS är aktiverad och jag har fått host namn och lösen.
Dock uppdateras nog inte servern , för mitt host namn hittas inte på länken du skickade.

Om DNS inte fungerar , är det routern som strular då ?

/ Anders

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2391
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: DDNS verkar strula
« Reply #3 on: 2016-12-01, 14:48:47 »
nja sannolikt har du inte satt rätt DNS IP i webswitchen. Du kan sätta 8.8.8.8 Google DNS det brukar alltid funka

/micke

AT

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: DDNS verkar strula
« Reply #4 on: 2016-12-02, 12:21:00 »
Hej,

Det verkar ha lost problemet. stort tack!

/A