Webswitch 1216H Support på svenska > Hårdvara, Kablage, Installationer

Temp sensor problem

(1/2) > >>

Greven:
Har uppgraderat till ver 4.27 home och har nu problem med 1-wire interfacet, det inte vill hitta/läsa in temperatur sensorer. Jag kör med Kjell&Co 18B20 (Art. 87893) som funkat bra hittills. Får nu "No BUS-A 1-wire devices found!" Är det någon annan som upplevt samma problem?
Om jag lägger till en DS2406 så hittar den. Så själva 1-wire interfacet verkar funka. Vågar inte gå tillbaks till äldre FW och testa då det står på hemsidan:
Important! If you have a Webswitch with bootloader v 1.13 or later you can NOT install older versions than 4.27. If you do that you will brick your Webswitch and need to send it to us to recover it.
Med "later" menas det då v 1.13 eller högre version? Hittar dock ingen bootloader alls på hemsidan?!?!? Min burk har för övrigt bootloader 1.10 enligt system info.

sm2o:
bootloader versionen är kopplad till hårdvaran och har du version 1.10 så är det ingen fara. Det är såna som har v1.13 eller senare som inte kan backas. Bootloader versioner finns inte på hemsidan de har hittills aldrig behövt uppdateras på befintlig hårdvara.

/micke

Greven:
Ok, ska prova med en tidigare FW för att se om det gör skillnad. Återkommer...

Greven:
Nä, vilken FW man har spelar ingen roll.
Den nya tempsensorerna jag köpte funkar i min Maxim/Dallas USB sticka DS9490R men inte i WS. Mystiskt  :o Enligt Kjell&Co har man inte ändrat något. Ska kolla några gamla jag har.
Ingen annan som har problem?

sm2o:
Vi har inte ändrat nått så det är en rimlig slutsats du dragit. Det var nån annan som hade problem men jag fick den uppfattningen att det var några Kina sensorer han skulle använda, dom riktiga Dallas funkade.

/micke

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version