RRC 1258 Support på Svenska > Allmänt diskussionsforum

CW vill inte fungera.

(1/2) > >>

SM7BKZ:
Hej alla!
Jag har problem med CW just nu.
Det verkar OK på radiosidan eftersom när jag använder den inbyggda programfunktionen i min IC-7100 manöverenhet fungerar det.
När jag försöker med en keyer in i PDA-ingången på RRC hör jag bara cw-tonen men den sänder inte ut något.
Jag har även försökt med keyern in i manöverenheten och då kommer det något ut till radion men bara med en låg fast hastighet och med internetfördröjning så det går inte köra.....
Hur i den skall jag få keyern in i RRC så att det går ut till radion??
Stig / SM7BKZ

sm2o:
Hej

du kopplar kabeln från RRC PAD kontakten till Straight Key ingången på IC-7100. I Radio-RRC ställer du Out2 mode till Keyer. I kontroll-RRC sätter to Enable = yes på Keyer settings sidan. mer är det inte

/micke

SM7BKZ:
Hej micke,
om jag fattar dig rätt så är det på radiosidan jag kopplar RRC PAD till Straight Key ingången, jag tror jag gjort det men hur gör jag i så fall vid kontrollsidan?
Kör jag in keyern i PAD-ingången, då hör jag bara i högtalaren men ingen tx-signal går ut?
/Stig

sm2o:
du kopplar paddlarna till PAD ingången ja. Du måste väl ställa in radion i SEMI BREAK IN eller nått sånt, minns inte vad ICOM kallar det. Annars kan du låta RRC nyckla med PTT, då sätter du "PTT activated by keyer" = Yes i Radio-RRCn.

 Micke

SM7BKZ:
Det hjälper tyvärr inte, jag kan köra CW med paddeln in på manöverenheten till IC-7100 men då med fördröjning via internet innan jag hör vad jag sänder, svårt, sedan har ja nog bara en låg hastighet.
Men ut går det från tx på Öland.
Controllen har jag I/O både USB RTS och DTR as CW as PTT Diasbled
på radiosidan är OUT0 och OUT1 off och OUT2 Keyer.

f-n vet ?  Stig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version