Author Topic: IO Settings för rotor i Com 1  (Read 3025 times)

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
    • Email
IO Settings för rotor i Com 1
« on: 2018-10-09, 16:33:36 »
Jag behöver få instruktioner om hur jag ställer in IO Settings i båda RRC för att få över signalerna från datorn i sändningsplatsen till rotorn i QTH. Jag testade att koppla ihop sladdarna innan jag lämnade QTH och det fungerade då utan RRC och internet, men… Jag har kört remote med antennen i många år men nu gick det inte längre.
Jag använder PstRotor av YO3DMU som SW och har en Prositel D rotor. Kan någon hjälpa till?
Stig/BKZ

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2576
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: IO Settings för rotor i Com 1
« Reply #1 on: 2018-10-10, 08:30:00 »
Om du sätter com 0  i mode 1 så sänds varje tecken för sig och det funkar i princip till vad som helst. Det blir dock väldigt mycket overhead data men det spelar ju knappast nån roll för en rotor, det sänds ju bara några enstaka tecken, Tänk på kontakternas konfig, det går inte med en rak kabel på Radiosidan

/micke

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
    • Email
Re: IO Settings för rotor i Com 1
« Reply #2 on: 2018-10-10, 11:30:00 »
Tack, micke,skall kolla,

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
    • Email
Re: IO Settings för rotor i Com 1
« Reply #3 on: 2018-10-10, 11:57:53 »
Ett ljus gick upp för mig, du skrev "Tänk på kontakternas konfig, det går inte med en rak kabel på Radiosidan".
Jag har för mig att jag bytte kabel till rotorn när jag körde lokalt, bytte inte tillbaka sedan, har också för mig att det sitter en liten omvandlare på den kabeln. Tyvärr är det 430 km till riggen.
Tack skall du ha.

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
    • Email
Re: IO Settings för rotor i Com 1
« Reply #4 on: 2018-10-10, 12:11:21 »
Micke, ytterligare en fråga, Om jag kör i mode 1 kan jag då ha en 0-modem adapter vid Contrlo-sidan?

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2576
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: IO Settings för rotor i Com 1
« Reply #5 on: 2018-10-10, 16:00:54 »
PÅ kontrollsidan skall det vara en rak kabel  både till com1 och com2

/micke

SM7BKZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 98
    • View Profile
    • Email
Re: IO Settings för rotor i Com 1
« Reply #6 on: 2018-10-11, 10:25:38 »
OK testade och det gick inte med 0-modemet. TU 73