Author Topic: K3/mini Losing Audio  (Read 370 times)

Chipp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
K3/mini Losing Audio
« on: 2019-08-12, 01:40:20 »
Can connect FB  and will be just listening when speakers go completely quite. Absolutely dead quite no background noise, nothing.  I can still control radio, tune and transmit  change bands etc.

The S meter moves up and down indicating the station I was listening to is still active.

Lights on Control unit: Solid  Yellow

Power off K3/Mini powers off remote K3. power up K3/mini everything works fine until I loss audio again.

Control RR Status:
Status
Name   Value
P5.4   ON
Radio   ON
Connection status   OK
SIP status   Connected/transfering
Last SIP error   None
RTP status   Excellent(60)
UDP cmd status   OK(45)
SIP command timeout   0
Rx Jitter buffer size   8
Rx Jitter delay   6
Dual Rx   0
Current audio packet size   20
Current audio quality   3 - alaw 12 kHz
SIP Out port   13000
SIP In port   13000
Audio Out port   13001
Audio In port   13001
Command Out port   13002
Command In port   13002
External SIP In port   13000
External Audio In port   13001
External Cmd In port   13002
Other party   208.53.87.194
Input 0   High
Input 1   High
Input 2   High
Output 0   High
Output 1   Low
Output 2   Low
DNS status   OK, remoterig.com = 213.180.92.125
Active profile   W6MY Pike Remote
PTT status   OFF
Common network settings   No

Remote RR Status
Status

Name   Value
P5.2   OFF
Connection status   OK
SIP status   Connected/transfering
Last SIP error   None
RTP status   Excellent(59)
UDP cmd status   OK(41)
SIP command timeout   0
Rx Jitter buffer size   8
Rx Jitter delay   6
Dual Rx   0
Current audio packet size   20
Current audio quality   3 - alaw 12 kHz
External IP   208.53.87.194
SIP Out port   13000
SIP In port   13000
Audio Out port   13001
Audio In port   13001
Command Out port   13002
Command In port   13002
External SIP In port   13000
External Audio In port   13001
External Cmd In port   13002
Other party   97.86.132.14
Other party(mac)   00:1e:fd:01:94:07
Input 1   High
Input 2   High
Output 0   High
Output 1   Low
Output 2   Low
Dynamic DNS status   Unknown
Ping status (watchdog)   Off
DNS status   OK, remoterig.com = 213.180.92.125
Active profile   W6MY Pike Remote
PTT status   OFF
Antenna-Switch (IP)   not connected
Common network settings   No

Any troubleshooting tips wouldbe appreciated.

Chip - W6MY

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2135
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: K3/mini Losing Audio
« Reply #1 on: 2019-08-12, 12:39:53 »
Hi Chip,

Is that status page after the audio goes away? I assume that it is, so this one will be hard to find. The only thing I can tell you for sure is
that you are looking for the problem in the wrong place: it lies with the network and not with RemoteRig.

I would use a network sniffer like Wireshark to try to localize the problem, but that may too complex for you. In that case, I would try to
find the problem using the process of elimination:

- Try using the control side from a different location to see if you have the same problem. If you do, then the problem is at the station,
otherwise you know that you need to focus on the control side network. I also assume that you tried it out at the radio location using the
internal IP number as the SIP address first.
- The router needs to be checked to make sure that firewall settings, etc. are okay. For example, make sure that SIP ALG is not turned on
if offered in the router. Try turning its firewall completely off to see if that makes a difference.
- Sometimes other network components cause problems. I have even seen network switches causing this type of problem.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX