Author Topic: Router Sagemcom F@ST 5370E och IP-adresser  (Read 680 times)

SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
Router Sagemcom F@ST 5370E och IP-adresser
« on: 2019-09-24, 19:11:00 »
- Telia har begåvat mig med rubricerad router, och jag undrar inom vilket spann de IP-adresser jag vill forwarda skall ligga. Någon som vet?
/ Curt

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2597
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Router Sagemcom F@ST 5370E och IP-adresser
« Reply #1 on: 2019-09-24, 20:41:25 »
Hej
Det spelar ju ingen roll du sätter ju IP-adressen i RRC så att den passar i LANet som routern skapar sen gör du portforwarding av port 80 TCP och 13000,13001,13002 UDP till RRCns IP-adress. Om infon på telias sida stämmer så ser det ju ut som om routern har 192.168.1.1 då är det ju lämpligt att sätta Radio-RRCn till 192.168.1.228.

https://www.telia.se/privat/support/info/oppna-portar-tradlos-router-sagemcom

om du har ett nytt abonnemang så är det viktigt att kolla att man får en publik ip-adress. KOllas så här

http://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494

73 de micke

SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
Re: Router Sagemcom F@ST 5370E och IP-adresser
« Reply #2 on: 2019-09-27, 19:02:16 »
Ok, ettan är nu på plats i RRC Radio med hjälp av Managern.
Den och datorn är anslutna till samma nätverk, en switch som ligger under Telias portöppnade router. Men jag får ingen kontakt med 192.168.1.228.
Behöver jag även ändra exv Gateways och DNS nolla till ettor?

Jag har dynamisk publik ip-adress. Allt fungerar fint efter att ha bryggkopplat Telias router till fysisk port 4 ansluten till en enkel Dovadorouter och switch. Men jag vill renodla och använda Teliaroutern direkt.
« Last Edit: 2019-09-27, 19:41:26 by SM0GCU »
/ Curt

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2597
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Router Sagemcom F@ST 5370E och IP-adresser
« Reply #3 on: 2019-09-27, 20:22:23 »
Hej
Dovado routern är nog väl så bra som Telia routern, Dom Telia routrar jag sett är ett mörker att ha att göra med

Du måste säkert ändra gateway också men man kan inte säga till vad utan att veta, men om du tittar vad din egen PC ansluten till samma LAN fått för Nätmask, Gateway och DNS så skall du sätta samma i RRCn.

/micke


SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
Re: Router Sagemcom F@ST 5370E och IP-adresser
« Reply #4 on: 2019-09-28, 16:53:44 »
Nu har jag alltså ändrat RRC Radios IP till 192.168.1.228, samt Nätmask, Gateway och DNS enligt vad som delats till PCn.
De öppnade portarna i Sagemcom accepteras där, men sedan är det stopp!

Lägger jag allt på Sagemcoms nätverk kan jag nå RRC internt, men inte utifrån. Har tom bytt 228 till 28, ifall ip-spannet är snävt.

Fibermottagaren har fyra portar "free seating" så jag kan köra fyra helt skilda nätverk redan där. Lägger jag allt på Dovadon går det klockrent!
Även via den bryggade port 4 i Sagemcom med påhängd Dovado.

Jag vill gärna ha det att fungera med Sagemcom, då den har IP-telefoni och jag vill ha färre burkar. Och den är så enkel att konfigurera.

Tips emottages tacksamt!


 

/ Curt