Author Topic: TP-Link Archer MR400 och Portforward  (Read 388 times)

SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
TP-Link Archer MR400 och Portforward
« on: 2019-08-27, 00:30:11 »
En god vän (-dlf) försöker göra portforwarding men möts av felmeddelandet:
- Error code 4937 The IP address is not on the same subnet with LAN IP. Please input another one.
Vad är det vi ska ändra på?
Någon som vet?
/ Curt

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2582
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #1 on: 2019-08-27, 08:03:13 »
Hej
Man kan bara göra portforwarding till adresser inom det adressområde som routern har på sina LAN settings. Ofta har en router LANet satt till 192.168.0.1- 192.168.0.254  och nätmask 255.255.255.0 då kan man inte göra portforwarding till en adress utanför detta område tex till 192.168.1.100.

73 de micke

SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #2 on: 2019-08-27, 08:24:18 »
Ok. Då behöver han ändra rrc radio från 162.198.0.228 till något annat? Kan man använda dhcp exv med hjälp av setup manager?
Eller bara ge den en annan ipadress där?
Under vilken rubrik i routern kan man se dess område?

/ Curt

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2582
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #3 on: 2019-08-27, 08:35:14 »
Det brukar heta LAN settings, Man kan ju också titta på vad PCn man ansluter till samma router får för IP-adress, . Brukar rekommendera att inte använda DHCP på radiosidan. Man kan göra det det men då måste man låsa RRCNs MAC adress till IP-numret i routern eftersom man gör portforwardingen till en specifik IP-adress som inte får ändras

/micke

SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #4 on: 2019-08-27, 19:23:37 »
Fint!
- I TP-Linkens manual fann vi range 192.168.1.100  -  192.168.1.199. Roland valde ett IP-nummer i det segmentet och lade in det i RRC Radio med Setup Man.
Portar i routern är nu öppnade med den nya IP-adressen.
Han/vi går vidare.
- Tack för infot Micke!
/ Curt

SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #5 on: 2019-09-10, 18:02:38 »
Nu har vi kommit så långt att rrcburkarna kommer ut på nätet! Men, rrc radio tycks inte rapportera till dns-servern, trots att own-host-name har erhållits i den burken, förklaras den okänd i remoterig statussida. Inte heller rrc control får napp!

Ctrl Status visar DNS Error, failed to resolve!
Dynamisk ipv4-adress finns.  Portar är öppnade. Vi kan se 4G-routerns ipadress när vi öppnar den, men inte heller där kommer vi vidare.
Har du något tips?
/DFL och GCU.


/ Curt

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2582
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #6 on: 2019-09-10, 19:48:25 »
Hej

Då har ni satt DNS IP adressen fel i Radio-RRC. Som en följd av detta kan inte DDNS uppdateras. En DNS iP som alltid funkar är 8.8.8.8.

Har ni kollat att ni får en publik IP-adress på Radiosidan ? Det får man sällan på nya abonnemang nu för tiden. Man kollar det så här

http://www.remoterig.com/wp/?page_id=3494 Får man inte publik IP-adress så måste man kontakta operatören, det går inte att komma runt på annat sätt.

73 de micke

SM0GCU

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 62
    • View Profile
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #7 on: 2019-09-11, 11:47:45 »

- De fyra åttorna gjorde susen!!

/ Curt

Roland Borg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #8 on: 2019-09-12, 00:17:41 »
Tack för tipset!
Nu fungerar över internet efter de fyra åttorna som GCU skrev.
Nästa problem:
1. När jag trycker in mikrofontangenten tystnar radion men sändaren startar inte. Har prövat konfiguration typ1 och typ 2 (TS-480) men inget av de båda typerna fungerar. Gjorde konfiguration typ 1 strax efter jag köpt RCC-1258 tidigare i somras och av misstag så  lödde jag fast trådarna. läste sedan i manualen att så skulle man inte göra. Kan jag ha skadat något i burkarna?
2. Hur få kontakt med radioburken över nätet? Har förstått att den IP adress som jag får från "RRC DynDus Result" skall användas och även de åtta tecknen i mitt hostname. Hur gör jag detta? Försöker jag nå IP adr så hamnar jag bara på en massa websidor.
Tacksam för hjälp
73 de Roland DFL

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2582
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #9 on: 2019-09-12, 08:54:19 »
Hej
Oavsett du byglat typ 1 eller 2 så funkar det, det är bara att radion blir känslig för RFI om man satt fel då jordarna blir fel. Inte tror jag du förstört nått med att löda. Jag antar att du anslutit den svarta patchkabeln mellan Radio-RRC Mic/Aux kontakten och radions Mic ingång.

Du skall inte använda IP-address över nätet eftersom den ändras. Du använder hela own hostname istället tex http://xxxxxxxx.ddns.remoterig.com det förutsätter att ni gjort portforwarding for port 80 TCP i routern på radiosidan, har ni använt nån annan port så får man lägga till :portnummer tex http://xxxxxxxx.ddns.remoterig.com:8080

/micke



Roland Borg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Email
Re: TP-Link Archer MR400 och Portforward
« Reply #10 on: 2019-09-12, 12:50:00 »
Hej Micke!
Tack för hjälpen, nu fungerar allt som det ska. Hade glömt sätta i patchkabeln mellan RCC radion.
Fel IP adr i routern, nu kommer jag åt RCC radio över nätet.
Uppskattar din snabba respons och support.
73 de Roland SM0DFL