Author Topic: Tempstyrning fungerar inte  (Read 2502 times)

larserik0

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Email
Tempstyrning fungerar inte
« on: 2011-05-05, 08:55:39 »
Har just installerat en web switch för att kunna styra temperaturen. Men får det inte att fungera. Relä 1 ställer sig alltid i läge till och relä 2 alltid till läge från. Övriga kan jag sätta valfritt. Har anslutit en tempsensor till A och en till B men får denna info i "Temeratures:"
Current Temp A(IN)     -0.0625
Current Temp B(OUT)  -0.0625
1-wire dev 3               19.0000
1-wire dev 4               19.3750

Tycker att ovanstående ser lite konstigt ut.
Firmware är 1.20
mvh Lars-Erik

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: Tempstyrning fungerar inte
« Reply #1 on: 2011-05-05, 10:27:33 »
Har du "standard"-versionen av Webswitchen? Hur ser "1-wire devices"-sidan ut? Du verkar ha fyra entrådsenheter sparade nämligen. Klicka i så fall i "delete" på alla fyra på  "1-wire devices"-sidan, klicka sen på Submit och sen på "Restart device." Efter det borde du ha en temp-sensor vardera på A och B(nummer 1 och 2 i listan), som i sin tur får relä 1 och 2 att funka som tänkt.

Då har jag antagit att du har en "standard"-modell och vill styra värme med relä 1 och kyla med relä 2. För som du nu har det så styrs relä ett från givaren Current Temp A(IN)" vars värde är minusgrader = då slås relä 1 till för att slå på värmen. För relä 2 så styrs det av givaren "Current Temp B(OUT)" som också är minusgrader, vilket får reläet att vara av då det inte är nog varmt för att aktivera kylning.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

larserik0

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Email
Re: Tempstyrning fungerar inte
« Reply #2 on: 2011-05-05, 12:48:14 »
Tack för hjälpen. Förstår inte varför den registrerade 4 sensorer, det har aldrig varit mer än 2. Men sk*t samma, nu fungerar det.