Author Topic: TS480 front panel is off  (Read 5516 times)

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
TS480 front panel is off
« on: 2011-04-18, 21:41:26 »
I CONNECT THE 2 RRC MKII ON MY NETWORK INTERNAL -I VE PROGRAMMED THE EXAMPLE OF  PAGE 122 OF THE USER MANUAL FOR TS480-THE CONNECTION NOT ESTABLISHED BETWEEN THE TWO BOXES, THE RED AND YELLOW ARE OFF ON THE PLUG "AUX / MIC"-IF I REPLACED ON 2 BOXES PROGRAM IN EACH LINE MOD "5-TS480/TM-D710" 4- by -KENWOOD YAESU-Elecraft "THE CONNECTION IS ESTABLISHED BETWEEN THE 2 BOXES AND YELLOW LEDs ARE LIT BUT PRESSING  THE BUTTOM "ON/OFF" FRONT PANEL OF TS 480,THE FRONT PANEL IS OFF AND RADIO IS OFF-WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN PROGRAM MODE- 4 AND PROGRAM MODE- 5-
PSE HELP ME-TKS
« Last Edit: 2011-04-18, 21:55:16 by F1CXX »

KP4TR

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #1 on: 2011-04-19, 00:37:44 »
Mode 4 is when you have a radio without a workable front panel (yaesu) or no panel. You will see a connect/disconnect button on bottom of "status" page in this mode.  Pressing "connect" button on status page will initiate SIP session and connect both your remoterigs. Mode 5 is when there is a panel like TS480 or TMD710. Pressing "power" button will initiate SIP session and power on your panel and radio at other end.

I use a Kenwood TS480HX with no issues. Make sure cable between front panel and Remoterig is good and uses 4 wire RJ11 connectors or 6 wire RJ12. Don't use RJ11 that only have 2 wires in them. Also make sure you have good power supply (1 amp or more) on remoterig control side to power the front panel.

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #2 on: 2011-04-20, 22:19:28 »
thank you very much for your comments-I also use a ts480hx with the detachable remote control-panel I confirm that if I view the program 5, I don't see the  connect / disconnect button at the bottom of the menu "status "-The 2 rj cables are origin-the dc power is-ok

KP4TR

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 80
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #3 on: 2011-04-21, 02:24:37 »
You will only see it in program mode 4. In program mode 5 it is not there because you will use front panel.

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #4 on: 2011-04-21, 19:46:41 »
Hello
yes be sure! i use mod 4 but when i click on the connect/disconnect buttom i heard a litte noise in the speaker of detachable front panel but stay on OFF!!

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2506
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #5 on: 2011-04-21, 20:09:52 »
A ts-480 with detachable frontpanel should be used in mode 5 and there should not be a connect button on the status page.The connect and disconnect are controlled automatically from the PWR on button on the control panel. If nothing happens when pressing the pwr on button your cable is wrong or you have not set the baudrate to 57600 so the RRC can not recognize the power on command.

73 de mike

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #6 on: 2011-04-21, 20:44:40 »
Good evening Mike,
 I confirm that speed through the control box, radio box and the menu in ts480 is 57600- when I put the two wires one after another,directly between the front panel and the radio,turn  is ok- I'll check again  my two cables-73s Franck-

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #7 on: 2011-04-25, 20:41:10 »
i am reset all boxes and firmware/software-now turn on/off front panel is ok-cables are ok-program nr 5 is ok-Audio RX is ok-But in tx no red led on front panel (only green),no power outpout and no audio from mike connected on the boxe-in the status page ,ptt is off-

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2506
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #8 on: 2011-04-25, 22:05:09 »
If everything works besides the PTT and Mic audio then the straps are probably missplaced or broken. Check the placement against the manual, check that you have the box the same way as on the picture in the manual. If straps are placed OK check them with an ohm meter, they can have been broken when pressed into the socket, even if it's not visible. There is no settings that can be wrong, only straps or the Mic-cable from Radio-RRC to Radio.

73 de mike

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #9 on: 2011-04-30, 16:37:33 »
Sorry,no change-Straps are ok-(connection type 1 for me)-what is "PTT status OFF" at the bottom of STATUS page-
tks

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2506
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #10 on: 2011-05-01, 13:58:22 »
hi

email me ip-address and login so I can test from here

73 de mike

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #11 on: 2011-05-01, 18:29:43 »
ok mike many tks

F1CXX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
    • Email
Re: TS480 front panel is off
« Reply #12 on: 2011-05-13, 19:45:03 »
Ouah!!
Now all is ok!!!!!!!
Last problem was a default wire in an kenwood original cable-It's rarely-Now it's good-All equipments from Microbit was good of course!!thancks MIKE!!