Author Topic: WEB-switch 1216E  (Read 26285 times)

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #15 on: 2011-05-28, 10:23:46 »
Här kommer förhoppningsvis rätt fil! Va trögt det fungerar emellanåt att få iväg ett meddelande!?

Jobbar Ni dygnet runt? Ni måste väl rensa huvudena med något annat emellanåt? Roligt med Ert trevliga bemötande på alla konstiga frågor!!

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #16 on: 2011-05-28, 11:10:30 »
Nä, nu ska jag å familjen på en 10-milatur med husbilen så då blir det inte fler svar på en stund  ;) Kollar på filen senare, kanske till veckan.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #17 on: 2011-05-28, 11:51:14 »
Det tycker jag låter förnuftigt! Ha så trevligt!!  :)

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #18 on: 2011-05-28, 18:57:00 »
Nu har jag ställt in relä 5 för skiftning när jag ställer IC-706 på 14MHz. Då får jag följande felmeddelande: Relay number 1 is used by 2 programs! Check the settings!
Relay number 2 is used by 2 programs! Check the settings!

Bifogar bin-fil!

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2544
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #19 on: 2011-05-28, 19:49:15 »
Hej
Det har aldrig varit meningen att antennstyrningen skall funka ihop med tempstyrning och annat, gör den det är det bara tur. Webswitchen är så billig att vi har inte tänkt att den skall funka som en HB9 Armekniv och att samma burk skall lösa alla värdens problem utan man får ha flera om man behöver alla funktioner.

73 de mikael

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2544
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #20 on: 2011-05-28, 19:53:42 »
Det är bara 3.3V på kontakten och den enklaste lösningen på kabeln som beskrivs med bara dioden är väl inte helt ideal, men jag har aldrig hört att någon skulle haft problem med styrningen från en ICOM, tror inte det finns en enda kommentar om det på Forumet heller. Men av andra posts i er konversation verkar ju problemet snarare bestå av att man försöker kombinera lite väl många funktioner i samma burk.

73 de mikael

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #21 on: 2011-05-28, 20:04:49 »
Nu har jag ställt in relä 5 för skiftning när jag ställer IC-706 på 14MHz. Då får jag följande felmeddelande: Relay number 1 is used by 2 programs! Check the settings!
Relay number 2 is used by 2 programs! Check the settings!

Bifogar bin-fil!
Nja, just de sakerna borde nog gå att kombinera. Det där meddelandet om att relän används av olika saker ska mest ses som en upplysning att det ev. kan krocka om man inte tänker sig för hur man konfigurerar. Jag tycker du testar om det funkar och gör det det så struntar du i meddelandet  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #22 on: 2011-05-28, 20:09:37 »
Hej! Det är det som är problemet att relä 5 inte drar när jag ställer IC-706 i läge 14MHz.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #23 on: 2011-05-28, 21:30:22 »
Hej! Det är det som är problemet att relä 5 inte drar när jag ställer IC-706 i läge 14MHz.
OK. Blir till att kika lite mer i detalj på detta till veckan.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #24 on: 2011-05-28, 22:06:05 »
Hej Jan! Det står ju 66 som CI-V adress i figuren, men skall vara 58 åtminstone för IC-706. Nu fungerar det åtminstone på kortvågen. Jag har försökt leta på nätet vad man skriver för att få ett relä att dra på 2M och 70 cm men inte hittat. Det går ju bara att skriva 2-siffriga kombinationer. Kanske Du sitter inne med den lösningen?

Bra att veta att man kan strunta i eventuella felmeddelanden. Kanske går att eliminera felmeddelanden för oss användare så man inte tror man gjort något fel och kliar sig gråhårig? Jag har inte så mycket hår kvar efter alla år!!  ;D

På denna adress http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-p31.html finns hexkoder för ICOM-stationer.
« Last Edit: 2011-05-28, 22:15:54 by SM4DXO »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #25 on: 2011-05-29, 11:19:19 »
Hej Jan! Det står ju 66 som CI-V adress i figuren, men skall vara 58 åtminstone för IC-706. Nu fungerar det åtminstone på kortvågen. Jag har försökt leta på nätet vad man skriver för att få ett relä att dra på 2M och 70 cm men inte hittat. Det går ju bara att skriva 2-siffriga kombinationer. Kanske Du sitter inne med den lösningen?

Bra att veta att man kan strunta i eventuella felmeddelanden. Kanske går att eliminera felmeddelanden för oss användare så man inte tror man gjort något fel och kliar sig gråhårig? Jag har inte så mycket hår kvar efter alla år!!  ;D

På denna adress http://www.plicht.de/ekki/civ/civ-p31.html finns hexkoder för ICOM-stationer.
Bilden är ett exempel. I texten står det "When used with ICOM a  CI-V address also must be set witch should match the one in the radio."

Vilka siffror för 2M/70cm vill du ange när inte 2 räcker?

Som jag skrev: Meddelandet om dubbelutnyttjande är att betrakta som en "upplysning". Det kan vara så att man har gjort fel och då påminner det en att se över konfigen, eller så har man gjort ett medvetet val och då ignorerar man det helt enkelt.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #26 on: 2011-05-29, 12:31:17 »
Ja Du har så rätt om CI-V-adressen. Man skall läsa allt. Man brukar säja att bilder säjer mer än ord, men ibland måste man läsa nogrannare!  ;)

Angående siffror så vet jag inte om det är Ni som hittat på dessa till stor del logiska siffror. 2A kan man ju fundera på hur det blivit hela 10M bandet. Om jag bara kunde skriva 144 för 2M och 432 för 70 cm så vore det bra. Kanske man också har separata antenner för låga och höga delen så någon variant för 144 och 145 och för 7cm 432 och 433.

2M accepteras ju inte. Annars kunde det vara en variant för 2m. 70 går ju inte att skriva för 70cm för då drar reläet på 70MHz och 7MHz, men inte på 432. För 32 drar reläet på 32MHz och 3,2MHZ.

Det  kanske går att komplettera 2-siffrigt också? 44,45 för 2M och 32,33,34,35 osv för 70cm?

Vad tror Du?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #27 on: 2011-05-30, 10:53:19 »
Det är på det viset att frekvenser 100 MHz och uppåt inte stöds som det nu är gjort. Måste klura ut hur ett ev. stöd bäst kan läggas till.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #28 on: 2011-05-30, 11:34:20 »
Då håller jag tummarna! Den nyaste ICOM IC-9100 klara ju allt från kortvåg till 23 cm. Kenwood 2000X som är föregångare har alla dessa frekvenser. Min Kenwood TS-790E har bara 144, 432 och 1296 MHz. Där kan man också ha nytta av möjligheten att välja antenner beroende vilken del av banden man ligger på. Lycka till och hoppas det går att ordna.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: WEB-switch 1216E
« Reply #29 on: 2011-05-30, 12:09:19 »
Nu har jag ställt in relä 5 för skiftning när jag ställer IC-706 på 14MHz. Då får jag följande felmeddelande: Relay number 1 is used by 2 programs! Check the settings!
Relay number 2 is used by 2 programs! Check the settings!

Bifogar bin-fil!
Importerat och kikat på din settings-bin-fil. Den verkar vara korrupt på nått sätt, får varning när jag importerar den. Sen får jag också samma utskrifter som du om Nexa. Det i sin tur verkar bero på att ACP-programmens data är korrupt så att kontrollen tror att flera rader är aktiva än de antagligen borde vara. Ser alltså ACP-delen bra ut för dig? Inga konstiga krumelurer i datafälten e.d?
« Last Edit: 2011-05-30, 14:27:02 by Jan (Microbit) »
Always include type of hard/software and version when asking for support.