Author Topic: Problem med att starta IC-706MKII  (Read 5470 times)

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Problem med att starta IC-706MKII
« on: 2011-08-29, 16:22:55 »
Hej!

Börjar på nytt, men har skrivits om tidigare. Jag har kört IC-706 här hemma mellan två portar i routern till var sin RRC-burk och allt har fungerat bra. Nu satte jag radiodelen och RRC-burken i fritidshuset.

Kanske ska påpeka att jag har två profiler en för TS-790 och en för IS-706. Av misstag så råkade jag välja profil IC-706 när jag kom hem och hade tyvärr inte sparat inställningarna  i fritidshuset. Kommer nog att koppla in en USB-kabel till datorn så att jag kan komma åt Microbit Setup Manager. Blev inte rekomenderad att ha den kabeln i i tidigare inlägg. Varför jag valde profil var att den stod på Default trots att jag har två profiler nedaför!?

Nu till problemet. Jag får connect mellan RRC-burkarna, men displayen eller kanske radion går inte igång. Innan jag havererade allt med profilen så provade jag Power ON/OFF flera gånger. Innan dess har jag gått igenom alla inställningar och kollat om det är någon tidsfaktor som orsakar att radion eller manöverenheten inte startade. Ska säja att jag efter allt tryckande fick igång radion och det lät bra. Allt OK då och även rotorstyrningen fungerade. Stängde sedan av och sedan inte kommit in på riggen och sedan totalstopp när jag labbade med profilen.

Kanske skall varna för att ha profiler, men jag har ju tänkt att så småningom ordna så jag kan ha två RRC-burkar till i omvänd riktning.

Jag har IP-telefoni i fritidshuset och har därför valt SIP-port 5061. Det står ju varning i manualen för att ädra den, men har man öppnat port i routern så skall det väl inte vara något problem? Om jag har kört port 5061 här hemma under test så sk väl det inte vara någon skillnad? I fritidshuset har jag en D-link DI-624 och här hemma DIR-615. Om det har något med router att göra kan man ju funera på men portar som skall öppnas har jag öppnat.

Innan jag sabbade Radio RRC så testade jag också att kryssa i DMZ för RRC-n men ingen skillnad annat än att status visade connect mellan enheterna.

Jag återkommer när jag fått fart på Radio RRC med ytterligare frågor misstänker jag!!

73!
Mats-Ingvar/SM4DXO

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #1 on: 2011-08-29, 17:16:09 »
Men kan du alltså inte "surfa" till radio-RRC heller? Den är ju inte helt oåtkomlig om du kan ansluta till den med kontroll-RRCn menar jag.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #2 on: 2011-08-29, 18:31:05 »
Nej går inte surfa till den. Här hemma har jag DNS-server 192.168.0.1 och i fritidshuset 192.168.1.1. alltså  heter Radio RRC 192.168.0.228 nu  i stället för 192.168.1.228 som den borde vara.  Routern i fritidshuset är inställd på 192.168.1.1 och här hemma 192.168.0.1. Jag kommer inte in i RRC-n ens när jag startar datorn i frtidshuset och kör RDP.

Radio RRC-n är alltså inställd på inställningarna jag hade här hemma med olika DNS-adresser och även olika DYNDNS-adresser!
« Last Edit: 2011-08-29, 18:34:51 by SM4DXO »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #3 on: 2011-08-30, 08:40:48 »
Men om radio RRC har fel IP på så vis att det inte passar i nätet den är och du inte kan surfa till den så borde du väl inte heller kunna ansluta till den med kontroll-RRCn tycker jag?

Vad menar du förresten med "Varför jag valde profil var att den stod på Default trots att jag har två profiler nedaför!?"? Det finns alltid en default-profil, även om du har andra. Man kan säga att det finns sex profiler tillgängliga, en Default och fem extra.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #4 on: 2011-08-30, 09:59:56 »
Det var innan jag  tryckte på default och valde IC-706-profilen som jag lyckades en gång få fart på förbindelsen.

Varför står det Default om jag en gång för alla valt IC-706-profilen. Då tycker jag att det kan stå IC-706 där i stället för default?! Det kanske är så att man får ha i minnet att man en gång valt IC-706 som default även om man har lagt in flera riggar eller har jag fel?

Misstaget från min sida att jag tappade förbindelsen var ju att jag missat att spara inställningarna som gäller i fritidshuset. Nu är vi på väg åka dit och plocka mera lingon så det ordnar sig. Nu kopplar jag också in USB-kabeln till datorn på plats så jag är skyddad tills det fungerar.

Skulle det vara möjligt - om jag inte lyckas få igång förbindelsen helt att Du eller någon annan kan försöka ansluta till min Radio RRC?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #5 on: 2011-08-30, 10:16:31 »
Om du har t.ex valt en profil som heter "IC-706" så ska den fortsätta att vara vald ända tills du väljer en annan profil, såklart även fast du startar om den. (Valet inkluderar då förstås att dels välja profilen i "rullgardinen" och sen klicka på Submit). Så det låter konstigt om du erfor att default-profilen blev vald utan att du gjorde nått som har med det att göra.

Profiler är som du skriver lite riskfulla om man inte har kollat igenom alla som man tänker använda och kollat t.ex de kritiska IP-inställningarna medan man har RRCn i sin närhet. Tanken med dem är att man först konfigar RRCn som man vill ha den och sen skapar nya profiler. Vad som då händer första gången är att Default-profilen kopieras till de andra och därmed har man fungerade kopior som man kan skräddary för t.ex olika radio-typer.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #6 on: 2011-09-01, 18:39:11 »
Hej Jan!

Tack för info om 192.202.110.185. Jag sökte på adressen och hamnade på en server i Danmark!! Hi, hi ….. !

Jag har fått fart på förbindelsen. Jag har mest koncentrerat mej på IP-settings, som jag tycker hela tiden varit väsentligast. Det är det enda jag ändrat när jag kört med båda enheterna här hemma eller i fritidshuset. Inget annat har jag behövt ändra annat än IP, Gateway och DNS server. Nu visade det sig att under Serial settings  på Control så stod COM2 på Mode 4 vilket inte märkts av när jag haft enheterna här hemma eller i fritidshuset. När jag ställde COM2 på Inactive så gick förbindelsen igång på riktigt. Efter allt labbande med inställningar så verkar COM2 ha ställt sig i läge Mod 4, som kanske har något med mina prover med TS-790 kanske att göra?

Då kommer en följdfråga angående COM2. Jag har rotorstyrningen på COM1 med läge Mode1. Varför fungerar inte rotorstyrningen med Mode1 på COM2. Jag har även skiftat kablarna på stift 2 och 3 i 9-poliga kontakten.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #7 on: 2011-09-01, 20:46:48 »
Nej det måste vara något annat problem. Det har gått smärtfritt en massa gånger att starta och slå av stationen, men bara helt plötsligt fungerar det inte. Jag får connect enligt Status i båda RRC-enheterna, men displayen kommer inte igång?? Vad är det som händer och varför??

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #8 on: 2011-09-01, 22:40:28 »
I manualen för RRC står inget om port forwarding på Control-sidan. Något problem med routraran måste det vara. Jag testade med DMZ på 192.168.0.227 och då fick jag igång radion igen, men gick lika bra att starta radion igen när jag tog bort DMZ i routern här hemma?!

Bifogar en bild på portinställningarna i fritidshuset. Är det något fel på dessa? När det fungerar är RTP Timeout 60!

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #9 on: 2011-09-02, 08:37:49 »
Nej det måste vara något annat problem. Det har gått smärtfritt en massa gånger att starta och slå av stationen, men bara helt plötsligt fungerar det inte. Jag får connect enligt Status i båda RRC-enheterna, men displayen kommer inte igång?? Vad är det som händer och varför??
"Connect" visar egentligen bara att de är SIP-mässigt anslutna till varann. Det kan ändå vara problem med ljud-(RTP) och/eller kommando-udp-förbindelserna. Displayen/radion går via kommando-udp-kanalen så om den inte funkar så är displayen död.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2485
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #10 on: 2011-09-02, 08:39:45 »
Det behövs inga inställningar i routern på kontrollsidan. Kolla alltid att routern är uppdaterad med senaste programvaran, särkskilt d-link har skickat ut många burkar med tveksam programvara, men det brukar fixa sig när man uppdaterar till deras senaste program. Idag är Time to market viktigare än att det man skickar ut skall fungera.

73de mikael

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1796
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #11 on: 2011-09-02, 08:44:01 »
Bifogar en bild på portinställningarna i fritidshuset. Är det något fel på dessa? När det fungerar är RTP Timeout 60!
Ser vettigt ut. Om RTP Timeout minskar och till slut blir 0 så visar det att ljudströmmen på port 11000(default) inte tar sig fram. Den ska vara 60, eller möjligen 59, men absolut inte minska hela tiden och bli noll. För din del verkar det som att du har "skakig" förbindelse på ljud- och/eller kommando-udp-portarna eftersom det funkar sporadiskt då och då.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

SM4DXO

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
    • Email
Re: Problem med att starta IC-706MKII
« Reply #12 on: 2011-09-05, 10:41:16 »
Nu har jag testat lite fram och tillbaka med DMZ i min router här hemma och kan bara konstatera att om jag kryssar i DMZ för Controll (192.168.0.227) i min D-link DIR-615, så fungerar uppkopplingen alltid. Om jag inte har DMZ ikryssad startar inte förbindelsen. Håll tummarna!!

Nedanstående text, som står i anknytning till DMZ, kanske ändå är en bekräftelse till att man i vissa fall måste ha DMZ aktiverad på kontrollsidan om routern trillskas?

The DMZ(Demilitarized Zone) option provides you with an option to set a single computer on your network outside of the router. If you have a computer that cannot run Internet applications successfully from behind the router, then you can place the computer into the DMZ for unrestricted Internet access.

Jag brukar alltid ha koll på uppdateringar. Routern i fritidshuset DI-624 är så pass gammal så där kommer nog inga flera uppdateringar. DIR615 är betyrligt nyare, men har inte kommit något nytt på länge till min version. Kan bara konstater att som det ser ut så är det routern här hemma som är eller var problemet.