Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM5DXU

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9
91
Hej, tack för hjälpen!

Jag såg att det stod skräp i dom fälten men insåg inte att det var fel.

Funktionen "Only one relay on simultaneously" funkar i webbinterfacet men däremot inte i Android-appen. Nu har jag satt alla i läge on fast det inte borde ha gått.

Dags för en ny insats  :)

73 / Göstha

92
Hej igen Jan!

1/ Det gör jag
2/ Det har jag gjort
3/ Jag kör utan namn och lösenord än så länge

... och jag får alltså inte upp någon info från reläerna i appen. Däremot når jag som sagt webbinterfacet via nallens browser (Wi-Fi avstängt i båda fallen).

Jag har lämnat UDP-fältet tomt på routern, eftersom portnumret avser TCP.

Hälsningar / Göstha

P.S. Uppdaterade precis FW till ver 4.5, men det gjorde ingen skillnad.

93
Tack Jan! med de föreslagna inställningarna når jag nu webbinterfacet på WS även utifrån. Men jag kan fortfarande inte se reläerna på Android-appen WebSwitch 1216H. Felmeddelande "Error: No data". Fattas det fortfarande något i routerns konfiguration?

73 / Göstha


Du behöver konfigurera "Port Forwarding" till din WS. Finns lite olika sätta att göra det på men enklast brukar det vara att låta ett visst portnr vara öppet för åtkomst utifrån och sen vidarebefordras till den IP-adress som t.ex WSen har. Det är då också enklast att byta "Web server port" i WSen till nått unikt och annat än 80, t.ex 81 och då vidarebefordra den porten utifrån in till WSen.

Så gör t.ex så här:

1/
Byt "Web server port" i WSen till t.ex 81.

2/
Testa att du kommer åt den inifrån ditt interna nätverk genom att gå till "http://[IP-adress]:81. (Ex http://192.168.1.12:81)

3/
Sätt upp en "Port Forwarding"-regel i routern som vidarebefordrar port 81(TCP) till WSens IP-adress. (Manualens sida 69 på http://www.dlink.com/-/media/Consumer_Products/DIR/DIR%20860L/Manual/DIR_860L_RevA_Manual_EN.pdf)

4/
Testa om du kan komma åt utifrån(kan behöva kollas utifrån "på riktigt", dvs inte ange utsidans adress inifrån WSens nätverk), t.ex http://mitt.namn.com:81

94
Då tolkar jag dig som att Radio RRC skall stå kvar som DMZ-adress.

/ Göstha

95
Routern har hittills varit konfigurerad med Radio RRC som ip-adress i DMZ. Nu när jag skaffat en webbswitch behöver jag konfigurera om routern (D-Link DIR-860L) så att jag kan nå både Radio RRC och webbswitchen utifrån. Några korta råd, eller hänvisning till vad som redan finns skrivet på forumet, tar jag tacksamt emot.

73 / Göstha

96
Allmänt diskussionsforum / Trådlös anslutning igen
« on: 2014-08-16, 22:57:18 »
Hur ser ni på framtida möjligheter till trådlös anslutning? Just nu har jag hamnat i en återvändsgränd och vet inte om jag ska kunna använda den 1216H jag just köpt secondhand. Då kan jag inte heller fjärrstyra vare sig antennrotor eller antennomkopplare :(

Radio RRCn kör jag redan trådlöst.

/ Göstha

97
Allmänt diskussionsforum / Ham-M rotorstyrning
« on: 2014-06-03, 18:37:53 »
Hur styr man enklast en gammal Ham-M? Det står säkert i någon manual, men jag har inte hittat det.

/  Göstha

98
Jag har upptäckt ett mycket märkligt fenomen hemma vid Control RRC.

Innan förbindelsen är uppkopplad når jag utan vidare båda kontrollenheternas webbinterface, men när de väl är "connectade" når jag bara Radio RRC. Då går det inte ens att pinga Control RRC, trots att den befinner sig på samma lokala trådlösa nätverk som datorn. Ändå fungerar ljud- och CAT-överföringen som det ska - det är ingen motstation som upptäcker några konstigheter som exempelvis förvrängt ljud eller intermittenta avbrott, och jag kan styra FT-847-an som jag vill.

Det förefaller som om Control RRC blir alltför upptagen för att orka svara på något annat.

Så här har det betett sig alltsedan jag fick igång förbindelsen via det nya bredbandet (och den nya routern) på mitt remote QTH, aldrig på det "gamla" 4G-bredbandet. Any bright ideas?

73 / Göstha

P.S. Hittade ni något fel på det returnerade WiFi-interfacet?

99
Bytte router till en D-Link DIR-860L. Nu fungerar fjärrstyrningen igen!  :)

Varning för TP-Link TL-WDR3600 utfärdas härmed.  :(

/ Göstha

100
Jaha, kunde väl tro det! :-[

Här hemma fungerar allt precis som det ska. Så snart jag anslutit enheterna till mitt lokala WLan, och utan några andra ändringar i konfigurationen, kopplade enheterna upp sig och fjärrstyrningen startade. Det är (lyckligtvis) svårt att köra några QSOn via en Cantenna, men jag kan höra mig själv ytterst svagt på en Kenwood TH-F7E och FT-847-an kan styras kors och tvärs.

Vad i allsin dar kan det vara för fel på en TP-Link TL-WDR3600, när jag inte ens kan koppla upp lokalt på samma sätt som fungerar perfekt här hemma?

Tack för ert tålamod! Jag försöker få tag på en router av annat fabrikat hos bredbandsleverantören och gör ett nytt försök.

/ Göstha

101
Jag tar hem alltsammans, inklusive radion, och testar hemma mot en konstantenn. Det fungerade ju där från allra första början.

102
Jag kopplade ihop enheterna med en nätverkskabel. Ingen kontakt mellan dem, möjligen till följd av fel default gateway.

Sedan kopplade jag bort nätverkskabeln och startade om enheterna med Auto connect påslaget. Nu såg anslutningen ut att fungera - dvs grönt ljus i båda enheterna. Men - ljudet i högtalaren hackar av och på med en pulsfrekvens på c:a 3-4 Hz, HRD kopplar upp sig men det går inte att styra transceivern.

Slutligen tillbaka med nätverkskabel mellan enheterna. Ingen kontakt nu heller.  :(

103
Nu har jag provat med båda enheterna anslutna till samma LAN (WiFi), med default lokal IP-adress på båda och DMZ disable i den trådlösa switchen/routern. Jag har också provat samma sak efter en total reset på båda enheterna.

Uppkopplingen bara vägrar att starta, om jag så får uttrycka mig.  :)

Den gula lysdioden till höger ovanför AUX/MIC på Control RRC blinkar.

Status på Control RRC:

Control panel OFF
Radio OFF
Connection status Disconnected
SIP status Error
Last SIP error SIP Error
RTP/UDP audio status Disconnected
UDP cmd status Disconnected
SIP command timeout 0
Rx Jitter buffer size 4
Rx Jitter delay 3
Dual Rx 0
SIP Out port 13000
SIP In port 13000
Audio Out port 0
Audio In port 0
Command Out port 0
Command In port 13002
External SIP In port 13000
External Audio In port 13001
External Cmd In port 13002
Other party 192.168.0.228
Input 0 High
Input 1 High
Input 2 High
Output 0 High
Output 1 Low
Output 2 Low
DNS status OK, remoterig.com = 193.202.110.185
Active profile: Default
PTT status: OFF

Jag har provat både med och utan Sip password.

För säkerhets skull testade jag att ansluta CAT-porten på FT-847-an direkt till datorn och den går att styra precis som den skall med HRD.


P.S. Efter ännu en omstart fick jag ett felmeddelande jag också tycker mig ha sett tidigare på Radio RRC:

Saved error message:
Data Abort at 0x0004ed28, called by 0x0003d12c

Dessutom tar det tid för DNS status att gå från Unknown till OK, remoterig.com = 193.202.110.185, åtminstone på Control RRC.

104
Nyss upptäckte jag att SIP ALG var påslaget på routern (Netgear) vid Control RRC. Stängde av SIP ALG, men det hjälpte (givetvis) inte.

Nu har jag testat allt jag kan komma på och har ingen annan utväg än att skicka upp båda RRC till er för kontroll. Hur ser ni på den saken?

Hälsningar / Göstha

105
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: Trådlös router
« on: 2014-04-22, 16:31:11 »
Huawei B593 fungerar alldeles utmärkt till Telia 4G.

/ Göstha

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9