Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sm6rse

Pages: [1]
1
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Tappar wifikortet
« on: 2017-04-24, 21:23:09 »
Hej Göstha ! Jo då RRC inköpt i Juni 2016 och wifi kortet några månader senare så garanti finnes kvar. Just nu funkar wifi igen. Ska försöka kolla efter kallödning någon dag, felet har som sagt inträffat en gång tidigare men däremellan tills nu fungerat bra. Dock tycker jag att mottagningen på radion har varit lite "hackig" ibland sedan wifi kortet installerades. Men om det beror på fel kortet eller dålig placering så mottagningen blir lidande vet jag ej.
Om nu felet återkommer ska jag vända mig till er då Micke eller till min återförsäljare vid ev reklamation ?

Tack för era svar !

/Dean

2
Konfiguration av RRC 1258 / Tappar wifikortet
« on: 2017-04-22, 09:39:16 »
Hej ! har följande konfig:  RRC-1258 Mk II S med wifi. Problemet är att när jag startar upp så står PWR bara och blinkar . När jag kollar i browsern går den ej att finna. Med usb inkopplad och Microbit 2.0 och scan så säger den no wifi card ! Provar att öppna burken för att lossa och sätta tillbaka wifikortet och då hittar den nätverket igen. Men efter en minut är det borta igen och lampan blinkar. Detta har hänt mig en gång tidigare men då fungerade direkt efter att jag lossat och satt tillbaka wifikortet igen.
Några förslag på hur jag ska gå vidare önskas.
73 de RSE

3
Förlåt för sent svar,men det visade sig att 12v matningen till RCC burken på remoteqth:t var ur av ngn anledning. Sen dess har det funkat ! :D

4
Hej ! Funkar det med flera anslutna användare dvs remotrig controlunit + IC-7100 fronter  ?. Om ja, finns det ngt system som visar när den används för de övriga anslutna användarna ?

Med vänlig hälsning Dean

5
Har tyvärr inte aktiverat remote access än. Får göra det imorgon.

73

6
Conf: 2 x 1258mk2s, Remote qth: zyxel LTE3301 router + telia mobilt 4g (ej kontant kort) Hemma qth: Thomson router + telia fiberlan 100/100. Radio : Icom IC-7100.

Problem : efter att ha fungerat (nästan) klanderfritt i en vecka har det nu efter en veckas uppehåll börjat att krångla . Jag får ingen kontakt med Radio RCC :n dvs radion startar ej och i webläsaren chrome står det connection refused. I control RCC status står det SIP unknow. Har provat att starta om routern på remote qth:t ett antal gånger nu men det hjälper inte tyvärr.

Det är kopplat så att strömmen till RCC radio och radioenheten bryts samtidigt med routern.

Vad att göra ?

7
Hej igen  !
Äntligen har jag fått ordning på grejorna ! Att de gula lamporna bara tände sig en kort stund berodde på att en nätverkskabel som såg hel och fin ut inte var hel ! Efter det så startade radion fin fint.
Jag konstaterade också på Tele2 och Telia 4g abonnemang så har man publikt id, oavsett vad som tidigare förmedlats från respektive support !
Och det var inte bara jag som hade problem med TP-link routern, Zyxel LTE3301 4G-router fungerar utmärkt.

Många tack för era svar !
Nu kör vi remote så det nästan ryker  :)

73 de RSE/Dean

8
Ok , tack bra att veta.

73 de RSE

9
Har en IC-7100 . Tack, har skickat filerna till din mejl.

73 /Dean

10
Ja men radion startar ändå inte tyvärr. Bara de gula lamporna tänds  på AUX/MIC ingångarna.
Ser att mjukvaran är lite nyare i Control: 2.91 samt bootloader 1.13  build juni 2016 mot Radio: 2.90 samt bootloader 1.10  build feb 2016.
Har även tappat kontakt mot DDNS på radio när detta skrivs error code 19.


Något fel kvarstår vi får väl se när tele2 kortet kommer.

73 de RSE/Dean

11
Hej igen Micke ! Nej jag har inte gjort det än . Ska prova sen. Jag har bytat router till en zyxel istället. Och nu ser allt ok ut på statussidan och jag kommer åt radioburken från min hemmabrowser via ******.ddns.remotrig.com vilket jag inte gjorde igår.
Så nu verkar det mesta ok. Skillnaden är att på controlburken visas dns ok =78.79.37.15 och på radioburken visas dns ok = 213.180.92.125 kanske det ska vara så ?
Hur som helst radion startar inte ännu. Ska tillägga att när jag provade burkarna på samma nätverk fungerade det fint så det är nog inga problem med konfigurationen där.

/Dean RSE

12
Hej Göstha. Jo så har det säkert varit tidigare ,tjejen på Telias kundtjänst svarade först ja på frågan om publikt id men sen när jag frågade om hur man ser publika ip:n i routern blev hon osäker och frågade en kollega som svarade att det var en betaltjänst & endast företag. Kollade i fler trådar och tele2 verkade funka så jag ringde tele2 och de svarade att de har publikt ip på mobila bredband. Och det var öppet köp i 30 dagar på det också. Halva mängden (5) till samma pris men jag får publikt ip  i alla fall  :).

73 de RSE /Dean

13
"vad sa Telia o publik IP ?"
När jag ringde Telia i våras sa de att det hade publikt ip. När jag ringde idag så sa de att det var en betaltjänst reserverad för företagskunder.
Så nu är jag på ruta ett igen. Någon som använder ett mobilt bredband som funkar ? Hör av er och berätta vilket.
Tack för svar hittills.


/Dean /RSE

14
Hej är det någon som kör denna kombon  ?  Hemma : Thomson  TG789vn (Fiber 100/100)  Remote QTH : TP-Link TL-MR3420 med usbmodem på sidan 4g abonnemang (ej kontant). Båda Telia abonnemang samt  RRC-1258 Mk II s V7.

Har du erfarenhet av detta fungerar hör av dig snarast. Och har du inte fått det att funka tala om vad du gjorde istället. Tålamodet är snart slut  >:(. Har sparat ner inställningarna som html om så önskas.

Tack på förhand ! 73 de RSE

Pages: [1]