Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sm6knl

Pages: [1]
1
General discussion forum / Re: DDNS server unreachable
« on: 2023-05-25, 18:27:33 »
I have the same from Sweden. Can not resolve IP and can not ping the RRC on the radio side by name. The whole site remoterig.com was unreachable yesterday. Have tested to replace DNS server with no result

Regards
Lennart

2
Började om från början igen och gjorde som jag sade att jag hade gjort i förra inlägget, (men tydligen inte följt). Det fungerade direkt. Så jag kan väl dra slutsatsen att min första bild som jag skickade med hade jag felkonfigurerat. I control skall COM2 logical parallell to COM0 vara valt. Det finns oändligt många sätt som är fel, men bara ett som är rätt. Då fungerar det, mycket robust kommunikation med Ham Radio Deluxe i kontrollsidan. Bifogar min fungerande inställning om någon annan går vilse och vill se hur min koppling med 7200 är inställd när den fungerar. med CI-V kopplat direkt till TTL på radiosidan.

IC7200 CI-V TRN=ON, men off fungerar lika bra

Ham Radio Deluxe med CTS, RTS och DTR urbockat.

3
Remoterig har inte de extra pinnarna så interfacet måste ha spänning utifrån

Jag kör med en bra FTDI USB-seriell på kontrollsidan till COM2 och den fungerar bra med Ham Radio DeLuxe och Elecraft K3. TTL-TTL med TS-480 frontpanel fungerar också bra. Det är väl inte tanken att man skall ha ett TTL-seriell i radioänden med Iom CI-V?

Jag har testat med Com2 Logical parallell to COM0 i control änden, båda ändar,  bara radio-änden och ingen ände. Min utgångs-config är att det ska fungera med Control Com2 logical parallel to COM0 och både COM1 och COM2 inactive i radioänden.

Då är det bara rätt hastighet i Control RRC Radio setting, controll RRC serial setting COM2 och radio RRC radio settings som skall vara samma hastighet, i mitt fall 19.2, och båda ändar ställda som Program Mode 1 Icom CI-V?

4
Konfiguration av RRC 1258 / IC7200 och IC7300 CI-V problem
« on: 2021-04-04, 14:57:33 »
Jag har kört Remoterig med alla former av radiomed delad panel och med seriell, t ex TS480, IC706, Elecraft K3, K2 och IC7200 via lokal hamradio deluxe med radion ansluten via USB och HRD remote server. Alla konfigurationer fungerar på första försöket och enligt manualen. När jag försöker med IC7200 och IC7300 med konfiguration enligt bilagan (och ungefär 200 andra konfigurationer som jag testat) så är det stopp. Antigen missar jag något grundläggande, eller vill inte 7200 och 7300 prata med remoterig på TTL ingången på radiosidan. Vad är det jag missar?

Testade min kontrollsida med en K3 på seriell och det fungerar direkt, så serieport/adapter, hastighet på kontroll-sidan är OK. Enligt manualen skall det gå med TTL-CI-V direkt och manualen har alltid fungerat på allt tidigare. Har sökt mycket på 7200 CI-V men ingen verkar ha gått bet tidigare. Har 2 kompletta uppsättningar, en till 7200 och en till 7300, ljudet går bra=anslutning OK. Testat 2 olika kablar till TTL_CI-V, båda ohm-mätta och OK

Hälsningar
Lennart SM6KNL

5
The stop/start is a great feature. When the link shuts down the K3 powers down and that is a good help since the K3 should be shut down correctly and not by just killing the power. At the same time a realy can drop the antenna connection when the K3 powers off. The problem for me was that the K3 sometimes shuts down or starts up half way, whith a lit display and no text, nubers or symbols . It normally corrects itself after a forced doisconnect and reconnect of the connection. I tested this for quite some time on a local LAN using the 2 remote rig boxes. One of the great benefits with remoterig is that you don’t need a computer on the remote site, but for me it does not matter as I always have a computer running Faros beacon monitor anyway. So to keep the K3 live which I prefer, I connected it via Ham Radio DeLuxe IP server and a computer com port. I never shut down the link on purpose, except when I reconfigure. A very reliable solution if you keep a Windows computer running anyway (with automatic updates turned off) on the remote site.

Regards,
Lennart

6
Allmänt diskussionsforum / Re: Avstängning ICOM IC-706
« on: 2010-08-20, 21:37:14 »
Jag kör med IC-706Mk2G och har frivilligt och ofrivilligt testat att tappa kontakten. Radiodelen har alltid stängts av, men det är kanske sporadiskt fel. Jag har CAT-control till radion och dator kopplad så jag kan se om radion slutar mata in ljud i datorn (remote). Jag trodde (felaktigt?) det var en keep-alive signal från fronten som var tvungen att komma igenom och det var därför min alltid stängdes vid nätverksavbrott. Jag körde radion via 0,3 mbit radiolänk som test, och vid regn tappade den kontakten, därav mina många "tester" av funktionen :-)

Däremot hände en kul grej en gång jag hade haft strömmen avslagen på remote-stationen ett par dagar. När jag slog på strömmen på nätdelen gick tydligen radion igång, för när jag kom hem möttes jag av ljuva radiosignaler som strömmade ut ur mitt öppna fönster. Tur jag inte gjorde det vid fel tid på dygnet för min familj hade inte uppskattat det lika mycket som jag, hihi.

73 de SM6KNL

7
Allmänt diskussionsforum / "Seg" keyer?
« on: 2010-08-17, 20:35:31 »
Nu har jag testat allt som går att testa tror jag. Kör med IC-706Mk2G och RRC ver 1. Allt fungerar med alla konfigurationer. CW-tonen från RRC är en behagligare och renare sinus än tonen från keyern i 706:an, trevligt! Felfri funktion på alla moder via 1,7 Km radiolänkat WLAN. Kör med både frontpanel och Ham Radio Deluxe server/klient styrning av radion och det går som tåget. Lyckades med SSB QSO felfritt på 0,3 mbit radiolänk. PSK31 mottagning felfritt genom att ställa webkameran med mic ovanpå högtalaren, kul! ( http://sm6knl.se/PSK20M_MIC.JPG )

Det enda jag kan märka är en viss seghet i CW keyern. Om jag kör manipulatorn mot någon annan keyer (IC706, FT817, K2, Winkey) så blir sändningen nästan alltid OK. Om jag kör keyern i RRC får jag ofta en extra "dit", hej blir hij, den känns som om den släpar. Detta är ju lokalt och utan inverkan av nätet. Detta är i måttliga 18WPM. Kanske en vanesak?

Har någon märkt av detta?

73 de SM6KNL

8
Konfiguration av RRC 1258 / Re: CW Straight Key problem
« on: 2010-08-01, 08:37:00 »
Så enkelt! Jag läste aldrig instruktionen  för "CW keying from a PC" för att få straight key att funka på RRC v1. Jag hade en optokopplare och det fungerar perfekt. Nu kan jag dessutom ansluta K1EL Winkey lokalt rakt in på RRC. Kul!

73 de SM6KNL

9
Konfiguration av RRC 1258 / CW Straight Key problem
« on: 2010-07-31, 21:20:40 »
Nu fungerar allt som väntat med SSB och CW Keyer. Det enda som inte vill är Straight Key input på "IN0" stift 4.
Ingen nyckling av sändaren med handpump på IO pin 4 till jord pin 8.

Några enkla tips?
Mer info här:
http://sm6knl.se/cw.pdf

73 de SM6KNL

10
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Manual på V1
« on: 2010-07-30, 09:01:42 »
"I RRC-1258 version 1 finns inga byglar, det finns överhuvudtaget inga hårdvaru settings som behöver göras i burkarna"

Det förklarar varför inte klarade att räkna ut hur jag skulle bygla dem med hjälp av Mk2- manualen ;D

När jag väl passerat den lilla vägbulan gick det som smort. Alla inställningar fungerade i menyerna och DynDNS + router gick igång på första försöket. Blev lite förvånad när jag konfigurerat alla menyer och internet, det var bara ett tryck på power-knappen få fungerade ALLT!

Jag lyssnade på P3 på vanliga FM-bandet i Wide-FM på 706'an. Där kunde man höra hur otroligt stabil ljudöverföringen är, kul!

73 de SM6KNL

11
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Manual på V1
« on: 2010-07-28, 20:48:52 »
Det är väldigt stor skillnad på mina kort mot manualen, se länk nedan. Jag tror mina RRC använts för TS200 men inga byglar liknar MK2 manualen. Jag blir inte riktigt klok på detta!

http://www.sm6knl.se/remote.pdf

Hälsningar
Lennart

12
Konfiguration av RRC 1258 / Manual på V1
« on: 2010-07-28, 07:44:36 »
Hej

Har just köpt en RRC 1258 V1 och övarlevt lödningan av kabel till IC-706. Jag har cirklat runt på websidan i timmar för att hitta manual för V.1, men hittar inget om V.1 hårdvara. Byglingarna verkar inte se direkt lika ut i de 2 versionerna. Det är inte heller uppenbart vilken låda som hamnar i vilken ände.

Information på http://remoterig.com/v1/en/tekniskbeskr.htm

Froontpanel:
RS-232 port is connected to a PC with Hyper Terminal etc

Back Panel (=den med 12-voltmatning):
"The port is used to connect to PC or radio with RS-232 port"
"The control side RRC is equipped with a female connector witch makes it possible to connect a straight RS-232 cable. to the PC."
OK, ena RS232 kopplar jag in i en PC och den andra i en PC med hyperterminal, verkar inte logiskt.

I övrigt inte så uttömmande information om V1 burkarna. Några tips om var jag hittar manual?

/Lennart

Pages: [1]