Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - bobbo

Pages: [1]
1
Hårdvara, Kablage, Installationer / Temperatur problem
« on: 2013-01-19, 11:04:29 »
Hej,

Jag har egentligen två problem med temperaturmätning för Car Warmup, dessa är oberoenda av varandra.

1) Jag har en 1-wire sensor (DS18B20) kopplad för att mäta utomhustemperaturen. Den fungerar bra ned till ca -7-8 grader C, sedan visar den rejält fel. (Har också en likadan för att mäta innomhustemperaturen i boden där den sitter, innomhustemperatur ca 10 grader, funkar perfekt.) När jag nu har -21 så visar den -7.875 (jag har hängt en termometer brevid proben och den visar -21). Däremot visar den exakt rätt vid tex -6, 0, +5. Kan det vara något fel på proben? Eller kan det vara så att det blir uppvärming av proben via 1-wire? Jag har kopplat proben via ca 1.5 EKKX kabel. Eller kan det vara något annat problem?

2) Jag får inte temperatur.nu att fungera. Jag har testat ett tiotal mätpunkter i "närheten" och de ger alla temperatur.nu: ERROR(9) under System Info. Är det någon port som måste öppnas i brandväggen i routern för att det ska funka? Annars funkar nätet i switchen, SNTP funkar (tror jag, iaf stämmer datum och tid).

Tacksam för alla tips.

/Robert

2
Allmänt diskussionsforum / Trådlösa givare
« on: 2012-11-15, 14:11:01 »
Hej,

Har ni kikat på möjligheten att lägga in stöd för trådlösa givare, t.ex av den typ som görs av Oregon Scientific (https://www.m.nu/thgn132n-tradlos-sensor-temperaturluftfuktighet-p-508.html)? Dessa fungerar med Tellstick så de måste sända på 433 MHz bandet om jag förstått de rätt. Det skulle göra att man varken behöver borra hål i väggen för att få ut en temperaturprobe eller öppna elcentralen för att ansluta den. Och man skulle kunna koppla in pooltermometern och styra pooltemperaturen med Webswitchen via ett relä, vilket skulle vara helt suveränt.

/Robert

3
Hårdvara, Kablage, Installationer / Säkrade reläer?
« on: 2012-10-23, 13:40:36 »
Hej,

Jag undrar om någon vet ifall reläerna i 1216H är säkrade eller om man bör sätta switchen i en egen central (undercentral) bakom en 16A dvärgbrytare? Skåpet den ska in i har 25A huvudsäkringar. En annan fråga, ligger anslutningen till de olika reläerna på separata faser i swithcen eller tar de ström från samma fasskena i centralen? (2 bilar med 2 x 1750 w cupevärmare + motorvärmare ....)

Jag ber om ursäkt om frågorna är dumma, jag har inte köpt switchen ännu och håller på och planerar instalationen för tillfället. Det kanske är uppenbart när man ser apparaten.

Tack

/bobbo

Pages: [1]