Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM5VFE

Pages: [1] 2
1
Hej,
Går det att dela på AUX/MIC på kontrollbox för att slippa ta byta kabel när jag kör SSB och sen vill köra FT8?
Jag behöver alltså två AUX/MIC utgångar. En där mikrofonen sätts i och en där jag pluggar i modemet.

Tack på förhand.

73 de Loic, SM5VFE

2
Jag började studera settings.html i de två control boxarna.
De tre sista parametrarna står på 0 i den äldre av control boxarna.
När jag sedan kopplar ihop allt och startar upp. Så funkar det.

Radio   OFF
Connection status   Disconnected
SIP status   Idle
Last SIP error   None
RTP/UDP audio status   Disconnected
UDP cmd status   Disconnected
SIP command timeout   0
Rx Jitter buffer size   4
Rx Jitter delay   3
Dual Rx   0
SIP Out port   13000
SIP In port   13000
Audio Out port   0
Audio In port   0
Command Out port   0

Tack för utmärkt support Micke.
73 de Loic, SM5VFE

3
Jag har 2.95 i båda boxarna.

Jag förstår inte varför det inte fungerar.

73 de Loic SM5VFE

4
Jag har exakt samma SIP adress som jag har i den andra controlboxen samt i RRC Nano.
Nu har jag annat felmeddelande. Det knäpper lite i TS 480s fronten som om den inte vill starta.

Name   Value
P5.4   ON
Radio   ON
Connection status   Faulty(See below)
SIP status   Connected/transfering
Last SIP error   None
RTP/UDP audio status   Stalled(29)
UDP cmd status   Error(0)

73 de Loic, SM5VFE

5
Fel av mig . Det är inte upptaget ton. Det är tonen när det inte kopplas fram. Står SIP error. Om jag byter tillbaks control box  så fungerar allt direkt.

73 de Loic

6
Hej,
Min TS 480s från 2019 fungerar utmärkt både med front och RCC Nano samt ARCP480. 


Nu har jag kommit över en RRC1258 som jag tror är från 2012. Kortet heter Microbit 1258B-3. Snr 2336.
Denna controlbox verkar sakna Jumper 5. Jag har gjort 5st byglingar i denna box (Kenwood TS 480s) precis som jag har i min fungerande.

När jag kopplar in denna controlbox mot min 480 front så tutar det upptaget och står SIP error. 

Micke, har du koll på vad jag gör för fel?

Tack på förhand,

73 de Loic, SM5VFE

7
Igår och idag noterar jag små audioavbrott med både RRC Nano och Micro. Det har inte inträffat tidigare. Jag ser även att lampan i RRC Client lyser rött nån millisekund och då blir audioavbrott om jag förstår rätt.
Använder jag frontpanelen så fungerar det 100%. Några tips Micke?
Tack på förhand.

Hälsningar Loic, SM5VFE


8
RCC Nano och RCC Micro fungerar båda  utmärkt med Kenwood TS 480s. Kenwoods program ARCP-480 fungerar mycket bra med RRC Micro.

73 de Loic, SM5VFE

9
Tack Micke . Jag måste ha missat nån inställning.  Måste jag ändra något i radio RCC? Appen fungerar utmärkt. Är det andra inställningar mot micro ? Mvh Loic SM5VFE

10
Hej . Går det att använda både nano och micro på TS 480s? Appen fungerar utmärkt. Jag läser att ARCP 480 inte fungerar med virtuell comport ?  Finns det någon lösning att använda båda produkterna nano och micro ?
Tack på förhand

Mvh Loic SM5VFE

11
Tack. Då får det bli en ny remoterig antennswitch.

73 de Loic, SM5VFE

12
Hej,

CAT skulle i och för sig räcka för mig.
Här är länk. http://www.amplitec.hu/sw_3000_4_way_pc_antenna_switch_eng.html

73 de Loic, SM5VFE

13
Jag är inte riktig med vad du menar.

"ja du kan koppla antennswitchen till Radio-RRC com1 och sätta com1 i mode 6."

Ovan är gjort i Radio-RCC.

Vad gör jag i Control-RCC?  Där försöker jag koppla in manöverbox till Amplitec atennswitch.

Tack på förhand,

73 de Loic, SM5VFE

14
Tack. Vilken meny ska jag använda i Remoterig kontrollbox?

73 de Loic, SM5VFE

15
Hej,
Jag har TS 480S med CAT kabel kopplad till COM2 på radiobox för att kunna köra RRC Nano.
Det fungerar fint.

Nu försöker jag koppla in Amplitec SW 3000 antennswitch men vad jag förstår så är min COM 2 på RRC radiobox upptagen av CAT kabeln. Finns det något sätt att lösa det?

Tack på förhand,

73 de Loic, SM5VFE


Pages: [1] 2